Checklist Facebook B2B inzetten

brand

Facebook als middel is niet even gemakkelijk om in te zetten. Je haalt er niet zo snel directe omzet uit. Het is eerder een visitekaartje vooraf en een bindmiddel achteraf. Consumenten zien Facebook als privé en Linkedin als zakelijk. Kun je Facebook wel zakelijk inzetten?

Facebookpagina

Ideeën zat om Facebook voor bedrijven in te zetten: aanmelden voor een nieuwsbrief, een offerte aanvraag, gratis en betaalde diensten mixen (het freemium model zoals Dropbox bijvoorbeeld). Onder welke voorwaarden kun je Facebook succesvol zakelijk inzetten?

Checklist voorwaarden voor inzet Facebook B2B

  1. Dialoog met je klanten is voor jouw bedrijf belangrijk

Je bent geïnteresseerd in de wensen van je doelgroep: je stelt vragen, je deelt relevante externe content, je vraagt om feedback.

  1. Jouw klanten zijn te verenigen

Je publiek kan positieve ervaringen met elkaar delen, leest graag nieuws over het vak, en komt graag samen (online of life). Er is al sprake van enige community.

  1. Het aankoopproces heeft tijd nodig

Het is voor jouw business belangrijk om een relatie te bouwen. Klanten doen liever zaken met partijen die ze kennen. Je zet hiervoor al verschillende middelen in.

  1. Je klanten zijn geïnteresseerd in jouw onderwerp

Er is een duidelijke brede interesse in jouw vakgebied; enige trots zelfs in wat jouw sector neerzet en betekent voor de maatschappij. Er is ook behoefte aan ‘thought leaders’.

  1. Je communiceert met je stakeholders met regelmaat

Niet alleen met klanten, maar je communiceert ook naar (oud)medewerkers, collega-ondernemers, leveranciers, de directe omgeving en publieksgroepen. Je hebt er belang bij dat je stakeholders goed op de hoogte zijn, en een centraal aanspreekpunt hebben.
Vijf keer ja? Dan zou je zeker Facebook als zakelijk communicatiekanaal kunnen overwegen.

Behoefte aan ideeën voor interactieve content? Bekijk deze 13 invalshoeken voor meer interactie op Facebook.

Bekijk de Bloeise Facebookpagina gericht op MKB

Bron illustratie Facebook: Spencer E Holloway

Wil je verder aan de gang met je Facebookpagina en Facebookmarketing? Klik hieronder om je aan te melden voor de maandelijkse Bloeise nieuwsbrief en ontvang de praktische Facebook voor bedrijven checklist.

DOWNLOAD Facebook voor bedrijven checklist

Alles om snel en effectief je Facebookpagina goed live te zetten

Facebook voor bedrijven facebookpagina checklist

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.