Column door Peerke

brand
Toetsenbord

Column door Peerke

2 jaar geleden
Gastblog door Peerke van den Broek
Internet in de huidige tijd is enorm tekst based.
Dat weet je, dat merk je, daar stuur je op.
Maar realiseer je je, dat internet al veel meer is?
Dat je het eigenlijk al veel breder in zou kunnen zetten?

Heb je al eens geprobeerd om te achterhalen waar jouw ooit gevonden afbeelding vandaan kwam? Je ging dus naar Google, selecteerde afbeeldingen, klikt dan op het cameraa’tje rechts in het zoekveld en dan?
Ja, dan mag je je eigen afbeelding uploaden. Prompt vindt Google ik weet niet hoeveel van soortgelijke afbeeldingen en misschien ook de oorspronkelijke bron van die van jou.
Bedenk eens, wat dat zou kunnen betekenen voor bijvoorbeeld je internet marketing! Moet deze in de toekomst nog tekst based zijn? Misschien niet… Misschien wel leuk om hier voorloper in te zijn?
Is zoeken op afbeelding dan de enige andere optie? Nee hoor, laatst volgde ik een M.O.O.C. (massive open online course) en wat deed men daar? Ze toetsten of ik het daadwerkelijk wel was. Hoe? Door toetsen! Maar nu dan de toetsen van het toetsenbord en de manier hoe dat ik deze aansla. Met andere woorden internet is ook in staat om op tast te filteren.
Tja zal je zeggen, dat is gemakkelijk, alleen de andere kant op, dus ook tast terug geven, lukt dat dan ook? Nou, ze zijn nog niet als zodanig gekoppeld maar hoe denk je dat braille werkt voor computers?
Om kort te gaan, Internet en zoeken of vinden daarop en plaatsen of gevonden worden heeft meer dimensies dan wij op dit moment benutten.
Toets het maar eens (in).
Peerke

Gastblog

Gastblogs zijn geschreven door gastauteurs: studenten, specialisten en betrokken marketingmedewerkers met een vlotte pen. Gastbijdragen zijn van harte welkom op Bloeise, omdat ze vaak een frisse blik werpen op bestaande onderwerpen waar we soms gewoon al teveel over hebben geschreven.
Alle artikelen van Gastblog

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.