Facebook Friday:Cijfers, vragen stellen, vanity url, het wisselen van profielen en beheerders aanmaken

brand
Twittervraag over Facebook

Facebook Friday:Cijfers, vragen stellen, vanity url, het wisselen van profielen en beheerders aanmaken

#facebookfriday

Op Facebook Friday beantwoord ik vragen over (zakelijk) gebruik van Facebook, rechtstreeks en welke via Twitter #Facebook #DTV gesteld zijn.

1. Wie weet hoeveel % van de actieve Facebook gebruikers in NL minimaal met één lokale bedrijfspagina verbonden is?

2Hoe stel je ook al weer een vraag op je FB pagina? Ik kan de optie niet meer vinden? 

3. Heeft iemand ervaring met het veranderen van de URL van bedrijfspagina op facebook? 

4. Hoe kan ik met mijn bedrijfspagina mensen taggen in de foto? 

5. Hoe vink je aan dat je iets liked op je eigen bedrijfspagina, als persoon? (dus niet als pagina) 

6. Iemand ervaring met Beheerder / managersrol op Facebook, die maar niet geaccepteerd wordt?  

Twittervraag over Facebook

Een cijfermatige vraag, waar je een zo recent mogelijk antwoord op wil met een juiste bron. Ik verwees Ferdi naar het social media overzicht augstus op Marketingfacts, 61 procent maar dat is internationaal en niet voor Nederland. Schrijver Danny Oosterveer gaf aan dat we in Nederland gemiddeld 38 pagina’s liked, en dat er 3321 lokale bedrijfspagina’s zijn in Nederland.  Verdere cijfers staan hier.

Hoe stel je ook al weer een vraag op je FB pagina? Ik kan de optie niet meer vinden? 

De optie om een vraag te stellen met meerkeuzemogelijkheden aan je fans is inderdaad verdwenen.  Facebook gaf in juli aan:
We’re no longer offering questions as an advertising product, or as a tool for all pages on Facebook, but we’re exploring the value questions bring to pages that produce public content — like news organizations, for example. Questions will remain as a tool for a small group of these types of pages, so that they can help us test a few improvements we’re making to the ways people and pages interact on Facebook.”

Twittervraag over Facebook

De zogeheten ‘vanity url’ zorgt ervoor dat je gemakkelijk je bedrijfspagina kan communiceren. https://www.facebook.com/Bloeise staat mooier als link en is makkelijker in te typen dan https://www.facebook.com/pages/bloeise/415987821783808. De URL kun je pas aanmaken na 25 volgers. Ga op de bedrijfspagina naar Pagina Bewerken / Pagina informatie bijwerken / Pagina Adres. Let op: dit kun je maar 1x aanmaken en daarna maar 1x veranderen.

Hoe kan ik met mijn bedrijfspagina mensen taggen in de foto? 

Er zijn 3 manieren om actief te zijn op je bedrijfspagina. Ja dat is verwarrend. Je kunt het zien aan het icoontje bovenin en de blauwe wisselbalk:

  • Als bedrijfspagina. Ga rechtsbovenin naar het tandwieltje en selecteer ‘Facebook gebruiken als‘. Er is geen blauwe balk om te wisselen.
  • Als bedrijfspagina / privé persoon. Zoek als bedrijfspersoon naar je pagina naam en klik deze aan. Je plaats wel inhoud en reageert als je bedrijfspagina, maar je kunt mensen taggen op foto’s vanuit je prive account. Ook als die mensen je pagina niet liken.  Er is bovenin een blauwe balk waarmee je kan wisselen naar privé persoon.
  • Als privé persoon op de bedrijfspagina. Zoek als bedrijfspersoon naar je pagina naam en klik deze aan. Je plaatst inhoud en reageert als privé persoon. Afhankelijk van je bedrijfspagina instellingen, kun je mensen in de foto taggen.  Er is bovenin een blauwe balk waarmee je kan wisselen naar bedrijfsprofiel.

Facebook balk wisselen profiel

Facebook balk wisselen profiel

Facebook balk wisselen profiel

Facebook balk wisselen profiel

Om dus foto’s te taggen op de bedrijfspagina, moet je dus de blauwe balk bovenin hebben. Zoek als privé persoon naar je pagina, ga naar de foto en je kunt iedereen die je als privé persoon kent, taggen op de pagina. Als Bedrijfspagina / privé profiel, ziet de persoon dat de pagina hem getagged heeft. Als privé persoon ziet die persoon dat jij hem getagged hebt.

Hoe vink je aan dat je iets liked op je eigen bedrijfspagina, als persoon? (dus niet als pagina) 

Zie bovenstaande uitleg over wisselen van profielen. Zorg er voor dat je als privé persoon je bedrijfspagina bezoekt. Vervolgens kun je foto’s en berichten liken als privé persoon.

Twittervraag over Facebook

Alleen personen die jouw bedrijfspagina liken, kun je toevoegen als beheerder van je pagina. Een persoon toevoegen doe je onder Pagina bewerken / Beheerdersrollen beheren. Je kan ook een e-mailadres toevoegen, maar daar moet ook een Facebookprofiel aan hangen. In principe hoeft dit niet, maar Facebook geeft soms foutmeldingen hierop. Ik raad in ieder geval wel aan om altijd een tweede beheerder voor je pagina aan te maken: mocht je om wat voor reden dan ook niet als privé persoon kunnen inloggen op Facebook, dan kan iemand anders dat wel voor je.

 

DOWNLOAD Facebook voor bedrijven checklist

Alles om snel en effectief je Facebookpagina goed live te zetten

Facebook voor bedrijven facebookpagina checklist

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.