Infographic Facebook 12 jaar en de toekomst

brand

Facebook bestaat sinds 2004. In de afgelopen twaalf jaar groeide Facebook uit van studentensmoelenboek (eerst als Facemash, later The Facebook en nu Facebook) tot hét sociaal netwerk met 1,5 miljard actieve gebruikers. Facebook is nu de architectuur waarop tal van andere diensten en apps worden gebouwd. Deze infographic gaat in op de toekomst van Facebook: AI, VR en Internet.org. 

AI wordt soms aangekondigd als werelds grootste bedreiging. Maar wie al eens met M heeft gechat – Facebook’s testversie van een AI-aangedreven chatbot – is nog niet onder de indruk. Toch ligt er enorm veel potentie: denk aan een chat met een vriend over een weekendje Londen. Tijdens het gesprek kun je straks: @bank vragen of je genoeg saldo hebt, @bookingcom vragen voor een appartement in het centrum met minimaal 8,5 waardering en niet duurder dan 100 euro per nacht, @klm een vlucht op vrijdagavond vanaf 19.00 laten boeken.

VR is volgens Mark Zuckerberg een belangrijk onderdeel van de toekomst. In onze timeline begint video nu automatisch te spelen, en zie je steeds meer 360 video’s: video’s waarin je rond kan kijken terwijl de video speelt. Over een aantal jaar is dat gemeengoed en wordt VR de manier van mediaconsumptie.

Internet.org: internet voor iedereen. Toch is dit project in India per februari 2016 verboden vanwege netneutraliteit. De rechter zag de commerciële drijfveren achter internet.org: zo worden de diensten die gratis worden aangeboden geselecteerd door Facebook. Concurrenten van Facebook worden overgeslagen, en dat maakt de concurrentie wel erg moeilijk.

Facebook infographic de toekomst van Facebook

Facebook wil het internet worden

Maar wat gebeurt er op Facebook zelf? Facebook wordt het internet. Artikelen worden een op een overgezet naar Facebook, YouTube wordt door Facebook vervangen en steeds meer informatie kun je terugvinden op Facebook.

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.