Normen voor datacenters geüpdatet en gepubliceerd

brand
Een error op een computerscherm.

Normen voor datacenters geüpdatet en gepubliceerd

Ingezonden persbericht

Twee normen voor de constructie en beveiliging van datacenters zijn herzien en gepubliceerd. De normen geven richtlijnen voor de constructie en fysieke beveiliging van (gebouwen voor) datacenters. De richtlijnen zijn ingedeeld op basis van classificaties en criteria uit NEN-EN 50600-1 en onderdeel van de Europese normenserie NEN-EN 50600. De twee normen zijn met deze herziening ook beter op elkaar afgestemd.

Datacenters zijn de spin in het web van wat online gebeurt en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse infrastructuur. In de Europese normenserie NEN-EN 50600 zijn eisen opgesteld waaraan datacenters moeten voldoen, zodat gegevens veilig worden opgeslagen. De kern van deze normenserie zijn afspraken over de robuustheid van datacenters. Er is beschreven welke beschikbaarheidsklassen er zijn, welke bouwkundige eisen er gelden en welke beveiligingsmaatregelen en systemen er zijn genomen. In de normen is er, behalve de technische aspecten, ook aandacht voor de processen om een datacenter te managen. In deel 4 van de serie wordt aandacht gegeven aan hergebruik van energie en koeling efficiëntie. Twee delen van de Europese serie zijn recent geüpdatet.

Eisen aan gebouwen en fysieke beveiliging

Twee normen uit de NEN-EN 50600-serie zijn geüpdatet:

Normcommissie datacenters
Nederlandse en internationale normen worden ontwikkeld door experts op diverse terreinen en voor het monitoren en verder brengen van de energietransitie zijn standaarden van het grootste belang. In verschillende normcommissies komen deze experts bij elkaar en stemmen de inhoud van de normen af. Voor de normen voor datacenters nemen negen organisaties deel aan de normcommissie ‘datacenters’.

Meer informatie
Meer weten over datacenters? Bekijk de normenwegwijzer of neem contact op met: Inge Piek, Consultant KID, telefoon 015 2 690 200 of e-mail kid@nen.nl.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.