SEO in 2016 – Wat gaat er veranderen?

brand
SEO tips en trends 2016 door Ompro

SEO in 2016 – Wat gaat er veranderen?

Gastblog door Mark van Tuel van Ompro.nl

Het einde van het jaar nadert. Je website staat als een huis en scoort goed in Google, vanzelfsprekend wil je deze lijn in 2016 voortzetten. Om ervoor te zorgen dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren is het belangrijk dat jouw website meegaat met zijn tijd. Welke veranderingen vinden er plaats op het gebied van SEO en hoe moet je deze doorvoeren in jouw SEO strategie?

Lange zoektermen

Is de content van jouw website op dit moment gebaseerd op korte zoektermen? Dan is het tijd om wat aanpassingen door te voeren. Wanneer een gebruiker namelijk op zoek is naar een bepaalde dienst of product toetst hij op Google steeds vaker lange zoekwoordencombinaties in. Wist je dat 70 procent van alle zoekopdrachten die worden ingevoerd in Google bestaan uit 4 of meer woorden? Tegenover 30 procent van kortere zoekwoord combinaties. Als jij beter gevonden wilt worden is het dus van groot belang om jouw content hierop aan te passen. Denk uitgebreid!

Denken in onderwerpen

Beperk jezelf niet, denk groots! Uiteraard wil jij je bezoekers niet vermoeien met zinloze informatie, maar probeer je teksten niet te beknopt te maken. Wanneer je jouw bezoekers meer nuttige informatie te bieden hebt, zullen zij eerder op jouw website belanden en hier langer rond blijven hangen. Websites met lange, uitgebreide webpagina’s scoren over het algemeen hoger in Google en dat is precies waar het om draait.

Werk aan je reputatie

Zorg dat je website kwalitatief goed in elkaar steekt. Dat klinkt wel logisch, maar hoe bereik je dit? Om te beginnen dien je de bezoeker van killer content te voorzien: steengoede content die echt gewaardeerd wordt door je doelgroep. Dat stimuleert de interactie met bezoekers in de vorm van reacties. Deze killer content moet zo goed zijn dat bezoekers het spontaan gaan delen via hun social media kanalen.

Het opbouwen van een goede website en merkreputatie stop nooit. Je zult merken dat hoe beter je online reputatie wordt, des te beter je website of webwinkel gaat scoren in Google. Blijf dus ten alle tijden aan je reputatie werken!

SEO tips en trends voor 2016

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een infographic van ompro.nl met de SEO tips en trends voor 2016. Met deze handige lijst kun je controleren of jouw site helemaal SEO proof is voor het nieuwe jaar; succes!

Klik op afbeelding om te vergroten
SEO tips 2016 infographic

Source: SEO tips en trends 2016 – Infographic

Dit gastblog is geschreven door Mark van Tuel van Ompro.nl

Zelf aan de slag met SEO? Bloeise organiseert regelmatig SEO Workshops voor Starters. 

Reacties

1 Reactie
  • Mark, heb je een tip hoe ik met je in contact kan komen. Ik ben helaas erg ontevreden over het traject dat je (niet) voor me hebt uitgevoerd. Ik wil dit graag met je naar beiden tevredenheid oplossen, maar ik krijg geen reactie op mijn mails.

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.