Soepel van huis tot huis

brand
Soepel van huis tot huis

Soepel van huis tot huis

Ik ging samenwonen. Het leek me verstandig om samen een nieuw huis uit te kiezen die je samen inricht. Er stonden al veel woningen te koop in de straat. Het huis tegenover mij stond zelfs al meer dan 2 jaar te koop, en zolang wilde ik echt niet wachten.

Een goede verkoopmakelaar

Dus op zoek naar een goede verkoopmakelaar. Eerder was er al eens een makelaar langs geweest, van de gevestigde garde, maar daar had ik een tien-in-één-dozijn gevoel bij. Geen enthousiasme. Dus in gesprek met de jongere garde. Danny Laan was mij persoonlijk aanbevolen en hij sprong er direct uit. Hij luisterde goed naar wat ik wilde, gaf haarfijn aan hoe de markt op dat moment zat en stelde een strategische aanpak voor. Ik koos voor Danny om zijn expertise en praktische insteek.

Verkocht binnen 7 weken

Danny gaf mij een duidelijke inschatting van de verkoopduur en het te verwachten uiteindelijke verkoopbedrag. Ik koos bewust voor een snelle verkoop met beperkt verlies, zover als het kon in de Hoogstraat met alle concurrentie. Danny zorgde voor mooie foto’s en Hoogstraat 103 stond snel te koop. Binnen drie weken kreeg ik al een openingsbod. In het proces dat volgde, beantwoordde Danny al mijn vragen zodat alle stappen mij duidelijk waren. Het ging echt snel: binnen 7 weken was de verkoop beklonken. Maar dan heb je ook snel een nieuw huis nodig…

Een passend huis

Met mijn 2.08 meter stoot ik overal mijn hoofd. Ik wilde dus een jaren 30 woning: met hogere plafonds en deurposten. Alleen een ouder huis betekent ook meer onderhoud. Mijn vriendin Lilly en ik zijn beide geen klussers. Het leek ons daarom beter voor de goede vrede thuis om een huis zonder al te veel onderhoud te kiezen. En Lilly wilde heel graag zon in de tuin. En kamers voor eventuele gezinsuitbreiding. En uiteraard tegen een goede prijs.

Danny als aankoopmakelaar

Gezien ik zo tevreden over Danny als verkoopmakelaar was, vroeg ik hem ook als aankoopmakelaar. Het was de eerste keer dat ik een aankoopmakelaar nam, en ik kan het iedereen aanraden. Ja, het kost geld, maar dat verdien je dubbel en dwars terug. Tijdens het bezichtigen zag hij gebreken en bouwfouten die mij niet opvielen. En achteraf gaf hij een onderbouwde mening, met het oog op mijn mogelijkheden en koopwensen.

Wat is een droomhuis? Een huis waar je altijd in wil en kan blijven wonen. Voor mij is dat Hector Treubstraat 26. Heerlijke buurt, vier slaapkamers, nieuwe keuken en badkamer, veel zon in de tuin en goed onderhouden. De aankoop ging net zo makkelijk als de verkoop. Lilly en ik wonen hier nu heel fijn samen. Precies zoals we wilden.

Thomas & Lilly

 

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.