Startpaginalinks kopen

brand
Startpaginalinks kopen

Startpaginalinks kopen

Je hebt het linkbuildingabonnement hier op de website gezien, of ons aanbod op Fiverr of onze spreadsheet met SEO opties. Je bent benieuwd hoe het zit met startpaginalink’s inkopen. Op deze pagina krijg je praktische uitleg over de inzet van startpagina’s. 

English version? Click here for the Google translated version.

Wat zijn startpagina’s?

 • Startpagina’s zijn subpagina’s waarop links rondom een specifiek onderwerp staan onderverdeeld in categorieën. Soms staan er teksten en plaatjes bij de categorieën. Dit is vooral een Nederlands fenomeen.
 • Links van startpagina’s hebben vaak een goede domain authority (DA, van MOZ), een goede domain rating (DR, van Ahrefs) en een redelijke TF (Trustflow, van Majestic).
 • De allereerste startpagina is Startpagina.nl. Deze wordt nu beheerd door Sanoma en een link hiervan is erg waardevol (je betaalt al snel €25 a € 35 per jaar). Alle pagina’s die daarna kwamen zou je startpaginaklonen kunnen noemen. Daarna volgt Startkabel.nl, gevolgd door Goedbegin.nl. Andere goede zijn Frisbegin en Jouwweb. Er zijn honderden domeinen met startpagina’s. Veel startpagina’s krijgen weinig verkeer.

Hoe helpen startpaginalinks met SEO?

 • De tijd van aanmelden en gratis linkjes krijgen is al enige tijd voorbij, er wordt altijd wel om een tegenprestatie gevraagd. Of om een backlink, of financieel. Daarom worden startpaginalinks gekocht of zelf aangemaakt. Beide opties zijn niet volgens de regels van Google.
 • Startpaginalinks helpen. Ze maken onderdeel uit van bijna ieder linkprofiel, ook die van grote merken. Je moet echter niet 100% inzetten op startpaginalinks.
 • Het effect van startpaginalinks hangt af de markt. Iedereen kan gemakkelijk deze link scoren.
 • Startpaginalinks zorgen niet echt voor meer referral verkeer (mensen die klikken op de startpaginalinks naar jouw site). Wel voor meer domeinen die naar jouw site linken. De links kun je ook gemakkelijk inzetten voor je gewenste zoekwoorden. Daarnaast zorgen startpaginalinks al snel voor betere SEO statistieken (DA, DR en TF), maar dat heeft verder niets te maken met hoe je site het doet in Google.

 Hoe zet ik startpaginalinks in?

 • Startpaginalinks kunnen onderdeel zijn van een gevarieerd linkprofiel.
 • Begin eerst met het laaghangend fruit. Dat zijn alle mogelijke links die je gemakkelijk zelf kunt scoren. Dus: social mediaprofielen en links van partners, collega’s en iedereen die je kent met een website die je een linkje gunt. Deze links horen vooral op bedrijfsnaam te zijn.
 • Wil je proactief aan je linkprofiel werken? Daarvoor is startpaginalinks één van de strategieën die je kunt inzetten. Houd daarbij in acht:
  • Geleidelijke opbouw is beter dan in één keer een paar honderd links. Dat is duidelijk niet organisch, en dat is voor Google een signaal van kunstmatige linkbuilding.
  • In Google Search Console vind je per pagina de zoekwoorden die je kunt inzetten. Wissel de links met deze SEO-zoekwoorden af met links op je bedrijfsnaam en URL.
  • Veel marketingbureaus zetten algemene startpaginalinks op, met woorden zoals keuken-wonen of financieel. Daardoor is er vaak geen directe relevante link met jouw website en staan er bovendien erg veel links per pagina op. Dat betekent dat de linkwaarde van een pagina veel kleiner wordt.
  • Vraag bij een nieuwe partij altijd om een paar voorbeelden van startpagina’s. Momenteel zijn er bijvoorbeeld veel Pakistaniërs op Fiverr die spotgoedkope startpaginalinks bieden, maar daarmee sta je direct tussen de viagra, Bitcoins en leningen op een verder kale pagina.
  • Sommige partijen maken niet alleen startpagina’s aan, maar ook de domeinen waarop je een startpagina aanmaakt. Check in dat geval ook zeker de spamscore (van MOZ), omdat ze hiervoor vaak verlopen domeinen met interessante SEO-statistieken inkopen die soms ook een extreem hoge spamscore hebben.
 • Andere type links die een gevarieerd linkprofiel bevatten zijn: gastbloglinks, sponsored contentlinks, partnerlinks, domeinlinks.

Hoe snel zijn mijn startpaginalinks actief?

De indexatie is afhankelijk van het spider-gedrag. Startpagina’s krijgen hun spider-verkeer (Google’s manier van het internet doorzoeken) vooral via het hoofddomein, en is afhankelijk van de navigatie. De links worden op deze manier organisch gevonden door Google, wat soms enige weken kan duren. Beheerders van startpagina’s kunnen daarom ook actief links bouwen voor snellere indexactie. Je kunt de nieuwe links ook via een ping service ‘aanmelden’ bij Google. Eentje die prettig werkt is Mass Ping.

Wat is het verschil tussen links inkopen en een linkbuilding abonnement?

Op Fiverr koop je voor een prikkie een lading startpaginalinks. Waarom zou je er voor kiezen om iemand vast in te schakelen via een veel duurder linkbuilding abonnement? Om de volgende redenen:

 1. De regie behouden. Wanneer je zelf je links regelt, moet je ervoor waken dat je de juiste links vindt en dubbelen voorkomen. Koop je startpaginalinks in, dan weet je vaak niet op welke startpagina’s je links precies komen. Zeker wanneer je regelmatig bij dezelfde persoon inkoopt zal je tegen links van dezelfde startpagina aanlopen.
 2. Allerlei type links. Bij een linkbuilding abonnement krijg je gevarieerd links. Dus niet alleen startpaginalinks, maar ook partnerlinks en startpagina.nl-links.
 3. Updates over groei. Iedere maand krijg je bij een linkbuilding abonnement een rapportage met de geplaatste links en de effecten op je posities in Google.
 4. Vraagstukken voorleggen. Hoe zit het met toxic links? Hoe kan ik mijn meta descriptions verbeteren? Hoe krijg ik mijn website sneller? Dit zijn allemaal vragen die je ook aan je SEO-specialist kunt voorleggen.