Universiteit Twente lanceert dankbaarheidsapp 

brand
Dankbaarheidsapp ZENN

Universiteit Twente lanceert dankbaarheidsapp 

Ingezonden persbericht

Twente, 15 februari 2022De Universiteit Twente lanceert in het eerste kwartaal van dit jaar de gratis app Zo Erg Nog Niet (ZENN). Deze app is bedoeld voor mensen die last hebben van verminderd welbevinden. Uit onderzoek van de universiteit blijkt dat deze digitale dankbaarheidstraining het mentale welzijn van de gebruikers significant verhoogt. 

De app stimuleert gebruikers om drie weken lang dagelijks stil te staan bij positieve dingen in het leven door middel van foto’s en het bijhouden van een dagboek. Elke drie dagen wordt een ander thema behandeld. Dagelijks ontvangt de gebruiker een citaat over dankbaarheid.

Dankbaarheid

De app is ontwikkeld door DTT in samenwerking met Ernst Bohlmeijer en Noortje Kloos van de Universiteit Twente. Ernst Bohlmeijer is een hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering en daarnaast auteur van meerdere boeken die zich verdiepen in onderwerpen zoals positieve psychologie, dankbaarheid en compassie. Eerder onderzoek van de Universiteit Twente liet zien dat een dankbaarheidstraining (op papier) van zes weken het mentaal welbevinden van mensen sterk verbeterde.

Positieve resultaten

De onderzoeksresultaten van de digitale dankbaarheidstraining zijn ook positief. Professor Bohlmeijer: “De app is ontwikkeld als instrument voor mensen die het moeilijk hebben. 800 mensen hebben meegedaan aan het onderzoek. De helft van de gebruikers kon de app gebruiken, de andere helft kon de app niet gebruiken en vormde een wachtlijst controlegroep. De gebruikers ervaarden significant meer welzijn, het welzijnsniveau bij de wachtlijst controlegroep bleef gelijk. De resultaten tonen aan dat de app werkt zoals hij oorspronkelijk bedoeld is.”

Trainen

“De app is bedoeld om minimaal drie weken te gebruiken”, vervolgt Bohlmeijer. “Dat vraagt discipline, je moet dankbaarheid trainen, net zoals je dat ook met sporten doet. We zijn nu bezig met de implementatie en hopen, na de lancering, zoveel mogelijk mensen te bereiken.”

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)  

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht of heeft u interesse in een interview met DTT? Neem dan contact op met Victor-Jan Vanparijs via www.continews.nl/contact. Dit bericht is verzonden door Continews.

Over DTT

DTT, een afkorting van Doing Things Together, is een in Amsterdam gevestigde ontwikkelaar van weboplossingen, apps en games. Het bedrijf is in 2010 opgericht en wordt door vele grote bedrijven ingehuurd om apps te bouwen. De partners bestaan onder andere uit de Rijksoverheid, Greenpeace, Randstad, I amsterdam, Philips, ING, Rabobank en KPMG.

Ingezonden persberichten vallen buiten de verantwoording van de redactie

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.