De ins en outs van de iPhone 12
Het is een moment waar door veel liefhebbers van de apparatuur van Apple naar uit werd gekeken: de introductie van de nieuwe iPhone 12. Welke nieuwe functies kent het toestel? Op welke punten is de iPhone 12 verbeterd ten opzichte van zijn voorganger uit 2019? Kan de iPhone 12 de concurrentie aan met de Samsung Galaxy S20? In dit artikel vind je alle ins en outs over deze nieuwe smartphone. De iPhone 12 is niet het eerste nieuwe product dat Apple dit jaar introduceerde. Eerder werden al een nieuwe versie van de iPad Air en de iWatch geïntroduceerd. Ook iOS 14 is een verbetering uit 2020, waar door veel liefhebbers op werd gewacht.
De iPhone 12 wordt verkocht in vier modellen
De nieuwe iPhone 12 zal door Apple worden aangeboden in vier varianten, namelijk: de iPhone 12 Mini, de iPhone 12, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Het verschil tussen deze modellen zit onder meer in het formaat hiervan. De iPhone 12 Mini is ten opzichte van het kleinste model uit 2019 iets kleiner geworden, met zijn 5.4 inch. Kijken we naar de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro, dan zien we dat het formaat hiervan gelijk is gebleven. Beide modellen hebben een formaat van 6.1 inch. Net als de iPhone 12 Mini, is ook de iPhone 12 Pro Max van formaat veranderd. Het toestel heeft een formaat van maar liefst 6.7 inch. Niet eerder introduceerde Apple een smartphone van dit formaat.
Camera in de iPhone 12 is verbeterd
Nagenoeg ieder jaar voert Apple een upgrade uit aan de camera in haar smartphone. Ook de iPhone 12 is voorzien van een verbeterde camera. Zo hebben de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max een LiDAR-sensor. Apple gebruikte deze sensor al in de nieuwste versie van de iPad Pro, maar zette de sensor niet eerder in voor een smartphone. Het grote voordeel van de LiDAR-sensor is dat het gebruik van de functie om objecten op te meten makkelijker wordt. De resultaten van deze functie zijn nauwkeuriger.
Snellere Bionic A14-chipset
Een derde verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, is de verbeterde A14 Bionic-chipset. Grote verschillen zal je als gebruiker niet direct merken. Naarmate meer apps gebruik maken van AR- en VR-toepassingen komt de A14 Bionic-chipset echter wel van pas. De chipset voorkomt dat de beelden bij dergelijke apps haperen of niet scherp zijn, wat de toepassing van augmented reality minder nuttig maakt. Denk aan een app om te testen hoe een bepaalde kleur op de wand in huis staat. Als het beeld zou haperen of niet scherp is, heb je weinig aan deze functie. De nieuwe chipset helpt je dit te voorkomen.
Reacties