Events – 6 oktober – Design in Motion Festival verovert Nederland!

brand
Events - Bloeise

Events – 6 oktober – Design in Motion Festival verovert Nederland!

Event

Design in Motion Festival verovert Nederland! – 6 oktober 2022

design in motion festival 2022

Op donderdag 6 oktober is ‘s werelds beste motion design te zien op bijna alle schermen in de openbare ruimte in Nederland. Alle eigenaren van Out of Home-media hebben op 6 oktober gezamenlijk 24 uur advertentievrije ruimte afgesproken. Hierdoor zal DEMO Festival zichtbaar zijn op meer dan 5000 schermen, waaronder treinstations, metro’s, winkelcentra, Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, op billboards langs grote snelwegen en in het straatbeeld. De Open Call voor ontwerpers om hun beste motion design in te zenden is nu geopend. 

Design in Motion is een initiatief dat het beste motion design van de beste studio’s, beste ontwerpers, opkomende talenten en kunstacademies over de hele wereld viert. DEMO toont niet alleen het beste bewegingswerk van vandaag, het presenteert een programma dat een geheel nieuwe bewegingservaring creëert.

DEMO is hier om te intrigeren, inspireren en een blijvende ervaring te creëren. Een onderbreking bieden van commerciële boodschappen en de openbare ruimte transformeren in een levende galerij, die iedereen een glimlach bezorgt. DEMO inspireert iedereen (zowel merken als creatieven) om Out of Home verantwoord, creatiever en met respect voor onze openbare ruimte in te zetten.

Hoe het begon: DEMO is opgericht door Studio Dumbar/DEPT® en Global. Op een donkere stormachtige nacht, na eindeloos door onze Instagram feeds te scrollen, droomden we van al het mooie motion design dat we hadden gezien. En we bleven dromen: wat als we al dit geweldige werk op honderden gigantische schermen zouden kunnen tonen? Niet alleen voor onze collega-ontwerpers, maar voor iedereen!

Die droom komt uit.

Zie hier de trailer van de eerste editie:

Nederland verandert in een openluchttentoonstelling, waarmee DEMO opnieuw het grootste motion design festivalfeest ter wereld wordt.
DEMO 2022 is een initiatief van Studio Dumbar/DEPT® in samenwerking met Global.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door CS Digital Media, RET, JCDecaux, Schiphol Media, NS Stations, Clear Channel Outdoor, Hillenaar Outdoor, blowUP media, Ocean Outdoor, adtrackmedia, VideowindoW, Cavalry, Homerun. Mediapartner: Dat is fijn.

De Balie maakt programma’s over tech en maatschappij bij Adyen in voormalig Hudsons Bay

Amsterdam, 19 april – De Balie en het Amsterdamse fintech-bedrijf Adyen slaan de handen ineen in de vorm van de programmareeks Techdenkers om tot serieuze en structurele reflectie op de rol van technologie in onze samenleving te komen. Adyen stelt het nieuwe kantoorpand (het oude Hudsons Bay) op het Rokin open voor De Balie om een langlopende programmaserie te maken over de rol van tech in onze samenleving en de ethische vraagstukken die daaruit voortkomen. 28 april vindt de eerste officiële editie van de reeks plaats met het programma Het vrije internet in oorlogstijd.

De serie behandelt onderwerpen als cyberveiligheid, digitale oorlogsvoering, robotisering en onze afhankelijkheid van algoritmes. Onder het motto stilstaan bij vooruitgang krijgen wetenschappers, beleidsmakers, kunstenaars en ondernemers het podium om tech en innovatie langs de ethisch-maatschappelijke meetlat te leggen.

Steeds meer wordt duidelijk dat wij tegen de grenzen aanlopen van het systeem waarin wij leven. Ecologische, economische en sociale crises stapelen zich op. Ondertussen blijft de vraag naar energie, connectiviteit en veiligheid onverminderd groot. Over zoiets fundamenteels moet een goed gesprek plaatsvinden. Ingo Uytdehaage, CFO Adyen: “Tech leidt tot veel vooruitgang, maar het maakt veel uit welke keuzes je maakt. Je moet daarin dus transparant durven zijn. We hopen dat we door het debat te voeren, bij te dragen aan het inzichtelijk maken van die keuzes en daarmee de ethiek van technologie.” Lees hier het vollegide interview met Uytdehaage terug.

Na enkele try-outs (allemaal terug te vinden via onze website en Youtube) is het 29 april dus tijd voor de eerste officiële Techdenkers op het Rokin: Het vrije internet in oorlogstijd.Tijdens deze avond spreken we over hoe we ons vrije internet beschermen in tijden van cyberoorlog en desinformatie zonder onze eigen waarden geweld aan te doen of, zoals nu het geval lijkt, achter de feiten aan te lopen. Alle Techdenkers zijn open voor publiek, worden gestreamd via de webstie van De Balie en zijn hier ook later terug te kijken.

Over De Balie
De Balie is een vooraanstaand cultuurhuis en debatcentrum aan het Leidseplein. In de 35 jaar dat het bestaat is het uitgegroeid tot een iconisch instituut waar jaarlijks zo’n 400 producties worden gemaakt.

Over Adyen
Het eveneens Amsterdamse Adyen is een van de snelstgroeiende fintech-bedrijven van Nederland. Onlangs betrok het het nieuwe kantoor aan het Rokin. Het voormalig Hudsons Bay is omgebouwd tot modern kantoorpand. De evenementenruimte in de kelder wordt met speciale programma’s opengesteld voor publiek, zoals nu ook bij Techdenkers.

 

Persbericht – Werkgroep Cryptografie van start

Op 28 februari is de werkgroep ‘Cryptografy and Security Mechanisms’, onderdeel van de normcommissie ‘Cybersecurity & Privacy’, van start gegaan. Hiermee is het normalisatiewerk van deze normcommissie uitgebreid met een nieuw onderwerp.

Het wordt steeds belangrijker om data privacyvriendelijk te delen. Binnen de Nederlandse markt is de aandacht rondom cryptografie de afgelopen tijd sterk gegroeid. Steeds meer informatie wordt digitaal verstuurd en gedeeld. Daarom is het belangrijk om de ontwikkelingen op het gebied van internationale normen voor cryptografie nauwgezet te volgen. Daarnaast moet worden onderzocht hoe deze normen kunnen worden toegepast op de Nederlandse markt.

De werkgroep ‘Cryptografy and Security Mechanisms’ gaat zich, onder de normcommissie ‘Cybersecurity & Privacy’, bezighouden met de (inter)nationale normalisatie-activiteiten rondom onder andere ‘confidentiality’, ‘entity authentication’ en ‘data integrity’. Hiermee wordt bijgedragen aan het veilig delen van data.

Aanmelden bijeenkomst
De volgende bijeenkomst vindt online plaats op 28 maart 2022 om 14.00 uur. Belanghebbende partijen en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via kid@nen.nl.

Meer informatie
Meepraten over cryptografie en over de veiligheid van (online) informatie, en bijdragen aan het borgen van privacygevoelige informatie? Neem contact op met Tom Hoogendijk (Consultant Cybersecurity) via kid@nen.nl.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.