Verschillende soorten zakelijke financieringen uitgelegd
Heb je een bedrijf in Meppel en wil je deze laten groeien? Dan ontkom je er niet aan om zo nu en dan te investeren. Sommige ondernemers denken dat zij alleen kunnen investeren als ze voldoende eigen vermogen hebben, maar dat is niet het geval. Je kunt namelijk ook geld lenen als je wilt investeren in je bedrijf. Als jij je hierin verdiept, ontdek je snel dat er verschillende mogelijkheden zijn. Weet je niet welke financiering je aan moet vragen? Hieronder geven wij je uitleg over alle soorten zakelijke financiering.
Zakelijke lening
We trappen dit overzicht af met de bekendste zakelijke financiering. Veel ondernemers vragen namelijk een zakelijke lening aan als zij in hun bedrijf willen investeren. Dit is op zich niet gek, want bij deze financieringsvorm wordt het geleende bedrag in één keer op je zakelijke rekening gestort. Dit maakt een zakelijke lening vooral geschikt voor langlopende investeringen in een bedrijf. Denk hierbij aan de aankoop van een nieuwe machine, maar ook aan uitbreiden. Om de lening terug te betalen, los je iedere maand een bedrag af. Naast aflossing betaal je ook rente over een zakelijke lening.
Zakelijk krediet
Moet je vaak wachten tot klanten hun facturen betalen voordat je kunt investeren? Dan kun je misschien niet investeren op momenten dat het nodig is. Met zakelijk krediet voorkom je dit. Maar wat is een zakelijk krediet? Bij deze financiering stort een geldverstrekker het bedrag niet op je zakelijke rekening, maar op een rekening die zij speciaal voor je openen. Jij krijgt toegang tot deze rekening, waardoor je zelf bepaalt hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Je betaalt alleen rente over het geld dat je opneemt en bovendien kun je afgelost geld weer opnieuw opnemen.
Factoring
Wil je niet afhankelijk zijn van het moment waarop klanten hun facturen betalen? Dan is factoring misschien iets voor jouw bedrijf. Bij deze zakelijke financiering verkoop je jouw openstaande facturen aan een factoringmaatschappij. Zo’n bedrijf betaalt je het bedrag direct uit en zij zorgen er vervolgens voor dat de daadwerkelijke factuur betaald wordt. Als tegenprestatie houdt de factoringmaatschappij een percentage van het factuurbedrag in.
Crowdfunding
Niet iedere ondernemer zit erop te wachten om een schuld aan te gaan bij een geldverstrekker. Als dit ook voor jou geldt, kun je eens naar crowdfunding kijken. Je leent dan van de crowd (het publiek). Doordat deze financieringsvorm de laatste jaren aan populariteit gewonnen heeft, vind je online een groot aantal crowdfundingplatformen. Hier kun je makkelijk en snel een campagne starten. Nadat je een campagne gestart hebt, kunnen mensen in jouw bedrijf investeren. In ruil hiervoor kun je ze aandelen geven, maar het is ook mogelijk om ze op een andere manier te belonen.
Reacties