De vier megatrends die onze levens gaan veranderen

AI, kwantumcomputers, autonome objecten en 5G zijn veel meer dan nieuwe speeltjes voor wetenschappers. Als innovatieve krachten zullen ze ons dagelijks leven veranderen en hopelijk ook verbeteren.
Hier lees je meer over Artificiële Intelligentie (AI), de kunstmatige intelligentie die met Big Data, algoritmes en Machine Learning zichzelf blijft verbeteren. Kernvragen omtrend AI zijn: hoelang duurt het totdat AI net zo slim is als ons? Hoeveel oneindig slimmer dan ons kan AI worden? Hoe voorkomen we dat AI ons gaat vervangen? Wat voor rol geven we AI in onze samenleving? Mag een AI zelfstandig besluiten het leven van een mens te beëindigen in een oorlogssituatie? Een van de grootste gevaren die door mensen zoals Elon Musk, Bill Gates en wijlen professor Stephen Hawkings is aangehaald, is dat AI zonder dat we het doorhebben slimmer wordt dan de mens, en daar een oneindige factor overheen gaat. Alle beveiligingen die we bedacht hebben, kunnen door een oneindige slimmere intelligentie worden overschreven. Voorstanders zeggen juist dat zo’n intelligentie de oplossing voor alles kan creëren: einde aan ziektes, ruimtevaart en zelfs het eeuwige leven.
AI, kwantumcomputers, autonome objecten en 5G zijn veel meer dan nieuwe speeltjes voor wetenschappers. Als innovatieve krachten zullen ze ons dagelijks leven veranderen en hopelijk ook verbeteren.
In het snel veranderende ondernemingsklimaat van vandaag zijn bedrijven constant op zoek naar manieren om efficiënter te werken. Met de opkomst van automatisering, digitalisering en kunstmatige intelligentie (AI), worden er constant nieuwe mogelijkheden geïdentificeerd, gecreëerd en benut. Dit gebeurt op verschillende markten en binnen verschillende domeinen en afdelingen.
Technologische ontwikkelingen vormen onze maatschappij. Kijk je naar een willekeurige bushalte, woonkamer of wachtkamer, dan zie je dat de smartphone het weerpraatje heeft vervangen. Maar omgekeerd gebeurt hetzelfde: onze cultuur en geschiedenis beïnvloeden technologie. Zo kiest een vergrijzende bevolking eerder voor automatisering en heeft een begrip zoals privacy een hele andere betekenis in een volksrepubliek met een eenpartijstelsel. De online consumententrends gaan in 2019 over hoe we een nieuwe norm vinden in onze relatie met technologie.
Artificial Intelligence (AI) is in 2019 aan een opmars bezig. We zien het overal om ons heen. Grote bedrijven zouden niet de enigen moeten zijn die profiteren van de kansen van kunstmatige intelligentie. Ook voor zzp’ers en MKB kan kunstmatige intelligentie helpen de efficiëntie te verhogen.
Artificial Intelligence is populairder dan ooit. Er worden chatbots opgetuigd, er wordt druk gewerkt aan robots en systemen worden steeds slimmer. Voor 2019 staat ons op dit gebied een mooie toekomst te wachten. In dit blog bespreken we een paar trends.
De chatbot is in opkomst. Steeds meer bedrijven zetten een robot in om hun klanten online te kunnen bedienen. Denk maar eens aan een KLM waar je een automatisch chatberichtje van krijgt als je kunt inchecken, of een postorderbedrijf dat de status van je bestelling doorgeeft. Chatbots bieden allerlei interessante kansen voor bedrijven. We bekijken hoe een chatbot werkt, mogelijkheden voor bedrijven en geven concrete toepassingen voor e-commerce, klantenbinding en online recruitment.
We lezen er steeds meer over: Google Assistant, het nieuwste spraakhulpje van Google. Een eigen Siri, Google Home of Alexa, maar dan met ruimere mogelijkheden voor de zakelijke markt. Per 26 juli in Nederland onder de Nederlandse naam Google Assitent. Wat kunnen we er eigenlijk mee? Is het daadwerkelijk interessant als hét volgende marketingkanaal waar je als bedrijf op moet inspringen? Of is het komkommernieuws?
Gastblog door Eugene de Graaf Content marketing is aan voortdurende veranderingen onderhevig. Het gebruik van Facebook is allang niet meer wat het een aantal jaren geleden was, zeker niet na de laatste schandalen. En dat biedt ook weer kansen voor ondernemers, maar daar moet je dan wel tijdig op inspelen. Als je achterblijft en blijft vasthouden aan oude patronen, dan zal de aandacht voor je merk of voor je bedrijf verslappen en loop je het risico dat klanten naar concurrenten overstappen die hun vragen en behoeftes wel begrijpen. Het is dus zaak om de trends op het gebied van content…
Alles wordt slimmer in 2018. De grootste trend AI (artificiële intelligentie) is zich langzaam maar zeker aan het bewijzen. Het neemt steeds meer werk over, onderzoekt ziektes en maakt producten slim en vanzelfsprekend. Daarmee begint het silhouet van een ware utopie zich af te tekenen. Maar ook de donkere wolken van een dystopia. Grote techbedrijven beheersen ons handelen met hun dopamine-economie – dat geven ze nu ook toe – en onze jongste generatie is het meest depressief. Met de democratie van het internet kwam ook het verlies aan controle. Dus welk beeld gaat het worden? Zoals het indianenverhaal vertelt: daar…
Als ondernemer weet je dat de markt voortdurend in beweging is. Dat geldt voor je eigen branche maar ook zeker voor allerlei trends, waaronder die van online marketing. Want je doelgroep verschuift niet alleen van kanalen, ook de wetgeving en toepassing van data verandert. 2018 gaat nog meer om het volgen van je doelgroep – niet de concurrentie – en het bieden van echte waarde. Je online marketing verandert daardoor enorm: het wordt uiteindelijk je product zelf. Dit zijn de vijf online marketing trends van 2018.
2017 brengt hoop. Dat het soms toch anders voelt, vertelt veel over ons venster op de wereld. Een op de drie mensen ziet hun sociale netwerk als primaire nieuwsbron. Dat maakt van nepnieuws op sociale media het probleem van nu in het communicatietijdpertelek: we moeten een scherper beeld krijgen. Ook dit jaar toename in alles online, met de mobiel als afstandsbediening van onze digitale leven. Hier volgen de 10 online consumententrends voor 2017.
De smartphone markt stagneert. Wat zal dat straks weer gaan veranderen? Wat kunnen we straks verwachten in onze handpalm? “Smartphones die pas echt smart worden”, vertelt Danijel Bonacic van TamTam. Met de inzet van content buiten de apps, AI (artificiële intelligentie) chatbots en smart notificaties.