Column: WordPress kun je zelf doen… maar ook zelf verknallen

In deze tijd wordt het gebruikelijker om je zaken zelf te doen: van je vakantie boeken of afval scheiden tot je eigen verzekeringen en hyptoheek afsluiten. Voor zzp’ers komt daar nog een lading aan taken bij, waaronder je website bijhouden met WordPress.
Dit mailtje stuurde ik nog vrij recent naar mijn hosting provider: “Het is GVRR weer zover. Zou je de laatst back up erop willen zetten? (ik hoop die van vannacht) Haalde de verkeerde plugin weg. Alle afbeeldingen kwijt. Gvgrr.”
Inclusief de “gvrr’s”. De maakbaarheid van onze technologische wereld wordt nog al eens verward met vrijheid. Dat je het zelf kunt doen, wil niet zeggen dat je het ook zou moeten doen. Maar vanuit kostenbesparing is dat wel het uitgangspunt. Zeker als startende ondernemer heb je nergens geld voor over, en heb je bovendien tijd om lekker met het één of ander te hannesen. Een WordPress of MailChimp handleiding heb je zo gevonden, nietwaar?
Mijn eigen lijstje die ik noodgedwongen maar heb opgesteld:
Dat lijstje is nog al een uitdaging, weet ik, zeker voor de gemiddelde ZZP’er. Bij het kiezen van een back-up plugin wordt je al onzeker: moet ik nou die betaalde versie nemen? En hoe test ik dat dan veilig? Je kan het ook uitbesteden aan een externe partij die gespecialiseerd is in WordPress. Kijk of ze een handige WordPress Recovery dienst aanbieden, waarmee je site weer snel draait na een foutje, een hack of bug. Een dienst voor het goed updaten van je WordPress website is ook superhandig, zodat je zeker weet dat jij je niet bezig hoeft te houden met het uitzoeken van compatibiliteit, versies en updates.
Afbeelding bron: Don’t Panic door Sarah
Online marketing heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Voorheen probeerde men bezoekers met…
De laatste tijd zie je op Facebook vaak onderstaande tekst voorbij komen. Helpt het ook?…
Het zelf uitgeven van een boek heeft een serieuze vlucht genomen. Wie zijn boek in…
Vragen? Opmerkingen? Geef je reactie: