Succes behalen volgens de 13 principes van Napoleon Hill

brand
Napoleon Hill

Succes behalen volgens de 13 principes van Napoleon Hill

Succes is één van de belangrijkste ingrediënten voor geluk. Je kunt op allerlei manieren succes behalen. Misschien ben jij helemaal tevreden als je een minimum inkomen kunt verdienen met iets waar je echt gelukkig van wordt. Een ander heeft pas het gevoel iets bereikt te hebben wanneer die Porsche of Ferrari in de garage staat. Het maakt niet uit wat succes voor jou betekent, Napoleon Hill claimt je te kunnen helpen bij het realiseren van je dromen met zijn 13 principes.  

Wie was Napoleon Hill? 

Oliver Napoleon Hill was een Amerikaanse zelfhulp auteur die in de eerste helft van de 20e eeuw bekend werd. Zijn boek ‘Think and Grow Rich’ is één van de best verkochte zelfhulp boeken die ooit werden geschreven. Dit boek is zelfs vandaag de dag nog interessant want het bouwt voort op een onveranderlijk principe: ‘Alles begint met een idee.’ Deze theorie heeft de meeste hedendaagse zelfhulp boeken, goeroes en coaches geïnspireerd – zoals ‘The Secret’ van Rhonda Byrne, Tony Robbins en Robert Kiyoaski. 

The most famous conman – maar wel een bestseller  

Velen halen de theorieën van Napoleon Hill onderuit met argumenten over zijn leven als oplichter. De cult waar hij onderdeel van werd kreeg in de jaren ’30 veel aandacht omdat ze een onsterfelijk kind probeerden groot te brengen en Napoleon zelf lijkt in zijn levensonderhoud te hebben voorzien met behulp van fraude en bedrog. Ook zijn seksleven liet te wensen over in de manier waarop hij zijn liefjes behandelde. Zijn boek is echter nog steeds razend populair en inspireert miljoenen mensen om hun ideeën om te zetten in realiteit door deze te blijven visualiseren.  

De 13 principes van Napoleon Hill 

Het eerste principe van Napoleon Hill is het herkennen van ‘desire’ oftewel verlangen. Dat is volgens hem het beginpunt van elk succes. Het is dan belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat dit verlangen zich niet zou vormen als je niet in staat zou zijn om het te manifesteren. Het is een kloppend beeld van wat je kunt bereiken.  

Faith 

Napoleon Hill

Na verlangen komt faith (geloof). Dat oefen je door affirmaties te voeren aan je onderbewuste. Je roept daarvoor continue opnieuw voorstellingen op van jezelf in de gewenste situatie. Dit beeld wordt het houvast waar je naartoe werkt. 

Auto Suggestion 

Door herhaaldelijk te suggereren aan je onderbewuste dat je verlangen al werkelijkheid is geworden, zorg je ervoor dat deze dit als een feit gaat zien. Daardoor zoekt het alle mogelijke manieren om deze innerlijke werkelijkheid te rijmen met wat er echt gebeurt. Dat zorgt ervoor dat je de juiste beslissingen neemt, mensen ontmoet en plekken opzoekt om je droom werkelijkheid te maken. 

Specialized Knowledge 

Om je droom werkelijkheid te maken heb je natuurlijk wel de intellectuele basis nodig om jezelf in het gewenste veld neer te zetten. Daarom moet je alles leren wat je kunt vinden over hetgeen waarin jij wilt uitblinken. Daarvoor moet je elke dag een bepaalde tijd reserveren die je gebruikt om te studeren. 

Imagination 

Volgens Napoleon Hall kun je alles bereiken wat je geest zich voor kan stellen. Volgens hem zijn alle grootheden groot geworden omdat ze durfden te dromen en zichzelf continu motiveerden om hun dromen werkelijkheid te maken. Daarom moet je je constant voorstellen hoe alles beter en efficiënter kan.  

Decision 

Een onderzoek onder honderden rijke mensen heeft volgens Napoleon uitgewezen dat zij allemaal in staat waren om razendsnel beslissingen te nemen. Deze werden dan doorgezet tot iets bewees dat er verandering nodig was. Daardoor verloren ze geen tijd en waren in constante ontwikkeling. 

Persistence 

Napoleon Hill

Doorzettingsvermogen is de kracht van je geest. Als je verlangen en doorzettingsvermogen correct combineert dan wordt je onoverwinnelijk. Doorzettingsvermogen is meestal het verschil tussen succes en falen.  

Enthusiastic Support 

Achter praktisch elke succesvolle leider staat de liefde en inspiratie van een enthousiaste partner. Deze ondersteuning is nodig wanneer dingen moeilijk worden en je onzekere momenten beleeft. Zorg dat je omgeving je daar doorheen helpt. 

Organized Planning 

Om je dromen om te zetten in realiteit heb je een duidelijk plan nodig. Maak het plan en zorg dan dat je de mensen om je heen verzamelt die je kunnen helpen om dit plan uit te voeren. Het plan geeft richting aan al je energie.  

The power of the mastermind 

Wanneer je dingen bespreekt met andere mensen komen er vaak geniale ideeën omhoog. Volgens Napoleon Hill komen die uit de ‘mastermind’ die ontstaat wanneer twee mensen hun intelligentie laten samenwerken. Het is daarom enorm belangrijk om met anderen in gesprek te gaan. 

The subconscious mind 

Het onderbewuste is een terrein waar niemand veel over weet. We weten wel dat het enorm veel invloed heeft op onze acties en ons succes. Daarom is het onwijs belangrijk om het onderbewuste een beeld voor te houden van het succes dat al gehaald is. Door bewust te weten wat je wilt zorg je ervoor dat het onderbewuste voor je aan het werk gaat.  

The power of the brain 

Het vertrouwen in je eigen grijze massa is één van de belangrijkste punten van Napoleon. Herinner jezelf eraan dat onze hersenen alle geniale ontwikkelingen hebben bedacht die we op aarde vinden. Ze zijn tot alles in staat als je ze maar de kans geeft. 

The sixth sense 

Als je de eerste twaalf principes onder de knie hebt dan kun je volgens Napoleon het principe van ‘the sixth sense’ pas begrijpen. Het is de functie van je onderbewuste dat creatieve voorstellingen stimuleert. Het weet precies wat er allemaal mogelijk is en vormt op basis daarvan intuïties en inspiratie. Door deze kracht bewust te gebruiken kun je volgens Napoleon alles bereiken wat je wilt. 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *