Tips voor een betere samenwerking 

brand
Tips voor een betere samenwerking 

Tips voor een betere samenwerking 

Heb je de leiding over een team en merk je dat de samenwerking niet helemaal soepel loopt? Lees dan verder. In dit artikel lees je tips voor een betere samenwerking in het team.  

Volg een cursus 

Er zijn vele cursussen om te volgen voor een betere samenwerking. Je kunt kiezen voor een eenmalige workshop of een cursus van meerdere dagen of weken. Zijn er vaak conflicten tussen de teamleden? Volg dan met het team een workshop conflicthantering. Er zijn ook veel trainingen over verschillende persoonlijkheidstypes. Dit kan veel inzicht geven in de verschillende teamleden. Dit kan helpen om elkaar beter te begrijpen. Ook begrijpen de teamleden zichzelf hierdoor beter. Dit heeft een erg positief effect op de samenwerking. Gaat het samenwerken vooral fout bij projectmatig werken? Volg dan samen een cursus projectmatig werken. Hiermee leren jullie onder andere een betere planning te ontwikkelen, een goed draaiend team te ontwikkelen en te onderhouden en de rollen en verantwoordelijkheden in het project te organiseren. 

Tips voor een betere samenwerking 

Maak het bespreekbaar 

Alleen een cursus lost het niet op. Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat mensen durven te vertellen hoe ze zich voelen. Hiervoor is een open cultuur nodig. Teamleden moeten dus het gevoel hebben dat ze feedback kunnen geven. Zorg dat jij het goede voorbeeld hierin geeft. Dit doe je onder andere door altijd eerlijk te zijn. Zorg dat het voor je teamleden duidelijk is dat de deur altijd openstaat en dat het vertellen van hun gevoelens geen negatieve gevolgen heeft voor hun arbeidscontract. Zorg dat je tevens altijd de volledige aandacht hebt als een medewerker zijn verhaal kwijt wilt. Het helpt ook om regelmatig een bila in te plannen. Dit houdt in dat je een een-op-een gesprek met je medewerkers hebt. 

Tips voor een betere samenwerking 

Investeer tijd in een goede samenwerking 

Om de samenwerking te verbeteren is er genoeg tijd nodig. Maak hier dus genoeg tijd voor vrij. Zorg voor regelmatige teamoverleggen. Zorg voor een goede combinatie tussen informele en formele meetings. Vaak ligt de oorzaak van een slechte samenwerking niet alleen in de zakelijke samenwerking. Vaak is het ook iets persoonlijks. Hiervoor is het belangrijk om een goede band met elkaar op te bouwen. Het kan helpen om vaker samen te lunchen en teamuitjes te organiseren. Zo leren de teamleden elkaar echt kennen en krijgen ze meer begrip voor elkaar.

Blijft de samenwerking stroef? Dan kan het helpen om een coach in te huren. Een coach kan jullie beter helpen met het verbeteren van de samenwerking. De coach kan op afstand zien wat er mis gaat en heeft hier geen gevoelens bij. 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *