Tips voor het kiezen van de juiste zakelijke laptop voor ondernemers

brand
zakelijk laptop kopen

Tips voor het kiezen van de juiste zakelijke laptop voor ondernemers

3 maanden geleden

Als ondernemer heb je een andere laptop nodig zodra de oude niet goed meer functioneert, te langzaam is geworden, bepaalde programma’s niet meer aankan en een korte batterijduur heeft. Maar hoe bepaal je welke laptop geschikt is voor jouw werkzaamheden?

Hoe kies je een nieuwe zakelijke laptop?

We nemen hieronder de belangrijkste aandachtspunten met je door, bepaal daarbij voor jezelf wat van belang is. De meest verkochte merken voor zakelijk laptop gebruik zijn: de ASUS notebook, de hp laptop, Apple MacBook (Pro/ Air) en de Microsoft Surface Laptop.

Maar waarop baseer je je keuze voor een van deze laptops?

Voor iedere laptop geldt dat de onderstaande aandachtspunten belangrijk zijn bij zakelijk gebruik:

  • Het besturingssysteem: wie altijd werkt met Windows kan soms moeite hebben met de overschakeling naar het besturingssysteem van Apple (MacOS). Apple mag zeer geavanceerde functies bieden, maar er hangt ook een stevig prijskaartje aan een MacBook. Wie echter al een Apple iPhone heeft, kan zeer makkelijk gegevens overhevelen naar het MacBook. Ben je wat minder goed met computers en gewend aan Windows, dan is het meestal het verstandigste om ook zakelijk voor Windows te kiezen. Vooral gebruikers die veel met grafische programma’s werken en programmeurs kiezen eerder voor een MacBook.
  • De prijs: natuurlijk is de prijs van belang. Wat is je budget?
  • Beeldschermgrootte: vanaf 12 inch tot zo’n 17,3 inch is gangbaar. Het is echt persoonlijk of je de voorkeur aan een kleine, of wat grotere laptop geeft.
  • De beeldresolutie: de beeldresolutie staat voor de scherpte van het beeld. Eigenlijk gaat dit niveau van “goed naar excellent”.
    Full HD: 1920 x 1080 – dit is een prima scherp beeld, geschikt voor standaard werkzaamheden
    QHD resolutie: 2560 x 1440 – dit is een zeer scherp beeld van hoge kwaliteit. Geschikt voor designers en het maken van graphics.
    UHD resolutied: 3840 x 2160 – de absolute top op gebied van beeldscherpte. Verbruikt echter wel meer stroom waardoor de batterij sneller leeg raakt.
  • Videokaart: des te beter de videokaart, des te beter de grafische afbeeldingen. Voor hoge grafische bewerkingen kies je een videokaart van tenminste 4GB VRAM.
  • Werkgeheugen: vanaf 4 GB RAM is gangbaar, echter dit is een klein werkgeheugen voor een minimale belasting. Wie programma’s gaat gebruiken kiest 8 GB RAM. Voor intensief gebruik, waar zware programma’s gedraaid zullen worden, kies je echt voor 16 GB RAM.
  • Processor: hoe snel moet de laptop functioneren, welke programma’s moet hij kunnen draaien?
    Intel Core i3 – voor lichte programma’s van Microsoft bijvoorbeeld
    Vanaf Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 – geschikt voor het werken met programma’s als Photoshop bijvoorbeeld. Het zwaardere werk. Vanaf Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 – ideaal voor zowel zware programma’s en het maken/ bewerken van video’s
    Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 – voor zware, professionele software, zoals AutoCAD.
  • Opslaggeheugen: hoe groter het opslaggeheugen, des te meer content je kunt bewaren op je pc; echter, tegenwoordig wordt er veel in the cloud gewerkt, doe jij dit, dan mag het opslaggeheugen kleiner zijn.
  • De batterijduur: onderschat de batterijduur niet. Wie vaak onderweg is en niet altijd de beschikking heeft over een stopcontact, kiest voor een lange batterijduur. Sommige programma’s verbruiken veel batterijcapaciteit, dus wil je onderweg zware programma’s kunnen gebruiken, kies dan voor een lange batterijduur.
  • Garantie: de wettelijke garantie geldt voor 2 jaar op je apparaat, maar bijverzekeren is absoluut aan te bevelen. Zo ben je ook verzekerd voor ongelukjes met je laptop die je zelf veroorzaakt hebt. Informeer hiernaar bij aankoop.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *