Wat houdt de 100%-controle in van het SNF-keurmerk?

brand
SNF keurmerk

Wat houdt de 100%-controle in van het SNF-keurmerk?

Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven die arbeidsmigranten huisvesten een SNF-keurmerk nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan vastgoedorganisaties, uitzendondernemingen en ondernemingen die werkzaam zijn in bouw & techniek. Deze organisaties worden sinds 2021 100% gecontroleerd door het  SNF-keurmerk. Maar wat houdt dit nu precies in? Ben je hierin geïnteresseerd? Lees dan deze blog snel verder.

Wat is het SNF-keurmerk?

Het SNF-keurmerk is een afkorting voor Stichting Normering Flexwonen. Met dit keurmerk kunnen bedrijven aantonen aan de gemeenten, woningcorporaties, opdrachtgevers, werknemers en omwonenden van de huisvestingslocatie dat deze voldoen aan de gesteld normen. Door dit keurmerk zal het contact met de desbetreffende stakeholders soepeler lopen, omdat de kwaliteit van de huisvesting voor arbeidsmigranten hierdoor waarborgt. De voordelen van het SNF-keurmerk is dat je dan een woning krijgt die voldoet aan de gestelde eisen. Hiermee bedoelen we een goede veiligheid en sanitaire voorziening voor de arbeidsmigranten en daarnaast beschikt het SNF-keurmerk over brandveilige woningen. Voor 2021 was het SNF-keurmerk nog niet verplicht, maar vanaf 2021 is dit wel het geval. Er worden dus geen steekproeven meer gedaan. Elk bedrijf dat werkt met arbeidsmigranten moet voldoen aan het SNF-keurmerk, zodat je personeel op een veilige plek kan wonen en goed uitgerust op het werk kan verschijnen.

Stappen van het SNF-keurmerk

Er zijn drie stappen die je moet volgen om een SNF-keurmerk te bemachtigen. Wanneer je een SNF-keurmerk wilt aanvragen of dit wilt regelen voor je bedrijf, dan wordt er eerst gestart met een inspectie. Elk bedrijf die zich na 1 september 2021 wil registreren, zal er voor moeten zorgen dat eerst de administratieve inspectie gedaan is. Als volgt zullen alle locaties van de onderneming waar zij verantwoordelijk voor zijn geïnspecteerd worden.  Bij de tweede stap zal er een rapportage naar het bedrijf worden gestuurd, dit is naar aanleiding van de inspecties. In deze rapportage worden verschillende onderdelen voor het bedrijf beoordeelt. Hier worden ook de verbeteringen genoteerd. In de laatste stap wordt er jaarlijks een administratieve inspectie uitgevoerd. Dit wordt gedaan zodat het bedrijf elk jaar voldoet aan de eisen van het SNF-keurmerk.

Huisvesting

Voor huisvesting personeel mag je geen geld meer inhouden op het loon van je werknemers. Deze regel is 1 januari 2017 ingegaan. Je mag vanaf nu alleen onder strikte voorwaarden loon inhouden voor huisvesting. Mocht je dit willen doen dan is het van belang dat je het SNF-keurmerk behaalt, zodat je onder deze voorwaarden toch geld kunt inhouden op het loon van je personeel.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *