Waarom is een goede webhosting belangrijk voor je website?

brand
het-belang-van-goede-webhosting

Waarom is een goede webhosting belangrijk voor je website?

Waarom moet je investeren in een goede webhosting?

Gastblog door Don Vos van Flerque.nl

Om succesvol te zijn als bedrijf moet je aan een hoop elementen denken. Je logo en website zijn misschien wel de belangrijkste zichtbare onderdelen voor je presentatie naar buitenwereld. Daarnaast heb je ook onzichtbare elementen, zoals webhosting, die van groot belang zijn om diezelfde website te laten presteren. Het is dus van groot belang om tijd te steken in een goede websitehosting, want zeg nou zelf: niemand zit toch te wachten op een website die traag of zelfs wel eens offline is? Dat gaat je klanten en geld kosten. We zetten een aantal redenen op een rijtje waarom je moet investeren in een goede webhosting.

1.      Zorgt voor een snelle laadtijd

Een goede webhosting zorgt voor een snellere laadtijd van je website. Bij een trage website bestaat de kans dat bezoekers je website direct verlaten of niet meer terugkeren, wat gevolgen heeft voor je conversie. Dit zijn slechte signalen naar Google toe en kunnen gevolgen hebben voor je ranking in de zoekmachine. Een snelle laadtijd is dus niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring, het draagt ook nog eens bij aan je vindbaarheid en je conversie.

2.      Minder kans op downtime

Als je bent aangesloten bij een goede webhosting is de kans op downtime een stuk lager. Kortgezegd is downtime de tijd dat je website niet bereikbaar is. Als je website uitvalt dan kun je klanten en inkomsten mislopen. Een goede webhosting investeert in onderhoud, zodat de kans op storingen kleiner is. Bovendien worden serverupdates doorgevoerd op tijdstippen dat er weinig activiteit op de website is.

3.      Betere beveiliging (HTTPS en SSL)

Tegenwoordig bieden vrijwel alle webhosting de mogelijkheid om HTTPS in te schakelen. HTTPS maakt gebruik van TLS/SSL en dat is een encryptie protocol om internet verkeer te versleutelen. Het doel van de technologie is om communicatie tussen bezoekers en de websites die ze bezoeken volledig te versleutelen zodat er niemand mee kan kijken. Als je investeert in een goede webhosting, die wellicht iets duurder is, is de kans groter dat zij ook meer investeren in de veiligheid van je website.

4.      Dagelijkse back-ups

Een professioneel webhosting bedrijf zal dagelijks een back-up van je websitegegevens maken. Bij gegevens kun je denken aan alles wat er op je websitedomein staat, zoals afbeeldingen en content. Dit betekent dat je je informatie na een aanval of probleem kunt herstellen met behulp van deze back-up bestanden. Een goede webhosting draait automatisch back-ups van je website, zodat je altijd kunt terugvallen op oude gegevens.

5.      Hogere posities in de zoekmachine

Als je website (soms) niet beschikbaar is wanneer zoekmachines deze proberen te bezoeken en te analyseren, dan heeft dit negatieve gevolgen voor je prestaties in Google. Naast de downtime heeft ook een trage website gevolgen voor je posities in de zoekmachine. Een lagere positie in Google betekent minder bezoekers en dit kan gevolgen hebben voor je omzet. Dit kun je voorkomen door te investeren in een goede webhosting.

6.      Betere ondersteuning als er iets gaat

Een bekend probleem bij goedkope en slechte webhosting bedrijven is dat je niet goed en snel geholpen wordt als er zich een probleem voordoet. Een website die niet goed werkt of zelfs offline is kan zeer slechte invloed hebben op de prestaties van een website en vervolgens de zoekmachine rankings en conversies. Verdiep je in de service van een webhosting bedrijf alvorens je ermee in zee gaat, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Gastblog

Gastblogs zijn geschreven door gastauteurs: studenten, specialisten en betrokken marketingmedewerkers met een vlotte pen. Gastbijdragen zijn van harte welkom op Bloeise, omdat ze vaak een frisse blik werpen op bestaande onderwerpen waar we soms gewoon al teveel over hebben geschreven.
Alle artikelen van Gastblog

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *