WordPress onderhoud door specialisten

brand
WP onderhoud

WordPress onderhoud door specialisten

WordPress Onderhoud voor jouw website

Tegenwoordig wordt WordPress op meer dan 33% van alle websites gebruikt. Dat zorgt ervoor dat niet alleen de websites populair zijn bij gebruikers maar ook bij hackers. Het is daarom belangrijk om regelmatig je WordPress website te onderhouden en voorzorgmaatregelen te nemen.

Wat maakt onderhoud belangrijk?

Onderhoud is belangrijk om jouw WordPress website te laten presteren, om je website veilig te houden en alle functies te laten werken. Onder het onderhouden van je website vallen veel eenvoudige onderdelen, maar ook technische aspecten.

WordPress updates uitvoeren

Het uitvoeren van updates is, in de meeste gevallen, eenvoudig om te doen. Als je een eenvoudige website hebt met weinig plugins en aanpassingen, kan iedereen dit doen. Vaak wordt dit echter wel vergeten en komen hackers op jouw WordPress website door deze oude versies.

Verwijder oude plugins en thema’s

Om door te gaan op dat hackers door oude plugins en ook thema’s op jouw WordPress kunnen komen. Het is verstandig om oude thema’s en plugins, die niet gebruikt worden te verwijderen. Je kan het verwijderen omdat het niet gebruikt wordt op je website.

WordPress database optimaliseren

In de database van jouw WordPress website staan vaak grote mediabestanden, revisies van berichten en downloads. Deze bestanden in de database zorgen ervoor dat WordPress ook trager gaat inladen. Door je database regelmatig te legen en te optimaliseren, wordt jouw WordPress website sneller.

WordPress backups

Mocht er iets mis gaan met jouw WordPress website, is het handig om een backup te hebben. Uit ervaring weten wij dat veel WordPress websites geen backups hanteren. Wij adviseren om elke dag wel een backup te maken en op een veilige plek op te slaan. Als een website veel traffic heeft, maken wij om de 6 uur een backup.

WordPress beveiliging

Vaak wordt er alleen over nagedacht, wat als ik gehackt ben. Maar je kan ook veel voorzorgmaatregelen nemen voor je gehackt kan worden. Een belangrijk onderdeel hebben wij net besproken, blijven updaten. De andere kant is het preventief veranderen van jouw WordPress.
Een aantal voorzorgmaatregelen die jij zelf al kan nemen is:
– Verander jouw inlogpagina
– Gebruik geen standaard inloggegevens zoals: admin
– Installeer een firewall net als op je computer, deze geeft jou ook de keuze om een maximaal inlogpogingen in te stellen.

Website prestaties verbeteren

Je merkt waarschijnlijk regelmatig dat jouw WordPress website wat aan de trage kant is. Soms heb je dan wel dat je vier seconden moet wachten op een pagina. Dit is veel te lang en zorgt ook niet dat je een hoge ranking krijgt in Google
Laadsnelheid is namelijk een rankfactor van Google naast nog veel meer onderhoudskwesties. Wil je hoger gaan ranken in Google is onderhoud belangrijk aan je website. Je kan door middel van Google Search Console zien wat er nodig is, maar je kan je website ook testen op https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights. Zorg ervoor dat jouw technische prestaties goed zijn door middel van onderhoud te plegen.

WordPress Onderhoudspakket

Het onderhouden van een WordPress website is vaak een ondergeschoven kindje en wordt vaak vergeten. Voor veel WordPress websites is een onderhoudspakket een uitkomst. Bij een onderhoudspakket kan je kiezen wat voor updates, optimalisatie, beveiliging en nog veel meer. Laat jouw website onderhouden door ervaren WordPress specialisten en zorg ervoor dat jij je kan focussen op je core business.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *