3 fabels over achteraf betalen

brand
Is achteraf betalen wel een risico

3 fabels over achteraf betalen

Toch die ene jurk willen bestellen terwijl je eigenlijk niet genoeg geld op je rekening hebt staan. Of je loon komt over een paar dagen binnen, maar je wilt het liefst vandaag nog een nieuwe melkopschuimer hebben. Komt dit bekend voor? Tegenwoordig bieden veel webshops de mogelijkheid om achteraf te betalen. Je hebt vast wel eens gehoord van Klarna of Riverty. Dit zijn bekende bedrijven die het mogelijk maken om je aankoop te doen zonder gelijk te betalen.


Twijfel jij of je de achteraf betalen optie moet toevoegen aan jouw webshop? Sommige ondernemers zijn bang dat zij hun geld niet krijgen als zij deze keuze aanbieden. In dit artikel zetten we drie fabels over achteraf betalen op een rij. En we leggen ook direct uit hoe het wel zit.

Achteraf betalen is duur voor de webwinkelier

Sommige webwinkeliers zien achteraf betalen als een prijzige optie. Zij vinden bijvoorbeeld dat het veel retouren oplevert. Maar wat zij niet zeggen is dat deze mogelijkheid de conversie aanzienlijk verhoogd. De klant krijgt namelijk de mogelijkheid om iets te bestellen en het vervolgens thuis uit te proberen of aan te passen. Hierna besluiten ze pas om het te houden. Dit verlaagt de drempel voor de consument om iets te bestellen. Vooral in de kledingindustrie. Je kunt namelijk meerdere maten bestellen en de verkeerde maten vervolgens eenvoudig terugsturen naar de webshop.

Het is niet compleet ongegrond dat achteraf betalen meer retouren oplevert. Uit onderzoek is gebleken dat klanten meer bestellen en dat er dus onderaan de streep ook meer terug wordt gestuurd. Maar als je de opbrengsten uit de bestellingen vergelijkt met de kosten van de retouren, houden webwinkeliers nog steeds meer geld over!

Achteraf betalen is een risico

Als je een webshop hebt, wil je natuurlijk wel jouw geld ontvangen als iemand iets bij jou aanschaft. Veel webwinkeliers zijn bang dat zij het geld nooit ontvangen als ze achteraf betalen aanbieden. Maar wist je dat je dit financiële risico kan wegnemen? Dit is helaas niet helemaal gratis, maar bedrijven zoals Klarna en Riverty bieden een optie waarbij je kunt betalen om het financiële risico te verlagen. Dit betekent dat jij altijd jouw geld krijgt. Wanneer de klant niet betaalt, wordt er namelijk een incassotraject gestart door het desbetreffende achteraf betalen bedrijf.

Het kan de consument in financiële problemen brengen

achteraf of vooraf betalen

Uiteraard moet je alleen iets aanschaffen als je het ook daadwerkelijk kunt betalen. De achteraf betalen optie stelt mensen in staat om het bedrag later te betalen, en dus niet op het moment van aankoop zelf. Het wordt ook wel een koop op afstand gezien.

Bedrijven die deze optie aanbieden, voeren altijd een risicocheck uit. Want zij willen natuurlijk ook dat jij het geld ontvangt. Dit doen ze door een inschatting te maken van hoe groot de kans is dat de consument de aankoop kan betalen. En hoe doen ze dit precies? Wanneer iemand eerder niet heeft betaald, kunnen bedrijven als Klarna en Riverty dit eenvoudig inzien.

Heb je een keertje te laat betaald? Dan is er niet zoveel aan de hand. Heb je meerdere bestellingen nog niet betaald? Dan kun je niet meer gebruik maken van de achteraf betalen optie.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *