5 tips om je productiviteit te verbeteren

brand
Bijen op een honingraat

5 tips om je productiviteit te verbeteren

Je productiviteit verbeteren? Lees deze 5 tips!

Kun je je soms lastig concentreren op het werk en wil je graag jouw productiviteit verbeteren? Er zijn veel mensen die hier last van hebben en graag productiever willen zijn. Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je jouw productiviteit op het werk kunt verbeteren. Hierbij speelt time management een belangrijke rol. Lees verder voor onze 5 tips.

1. Stel prioriteiten

Prioriteiten stellen is een belangrijk onderdeel van timemanagement. Je moet weten waar je jouw tijd aan wilt besteden en waar je liever geen tijd aan besteed. Dit kun je doen door en overzicht te maken van wat je nog moet doen of een to-do list op te stellen, waarbij je de taken op een rijtje zet van belangrijk naar minder belangrijk. Door dit helder te hebben, wordt je productiever en werk je eenvoudiger je to-do lijst af.

2. Hanteer een vaste routine

Zorg dat je dag een vaste routine heeft. Door een vaste routine toe te passen, kom je al snel in een workmode terecht. Houd ruimte vrij voor ontspanning en plan ruimte in wanneer je productief wilt zijn. Door telkens voorafgaand aan het werk een wandeling te maken, kun je jouw hoofd even helemaal leegmaken en kun je fitter aan de slag.

3. Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk om productief te zijn. Doorgaans heeft men 8 uur slaap nodig. Zorg er dus voor dat je op tijd naar bed gaat en dit telkens rond hetzelfde tijdstip doet. Zo zal je de volgende dag uitgeslapen zijn en kun je vol energie aan de werkdag beginnen.

4. Zet je e-mail uit

Check je e-mail slechts enkele keren per dag en zet deze tussentijds uit. E-mails zorgen namelijk voor veel afleiding, waardoor je minder productief wordt. Door de E-mail uit te zetten kun je je geheel focussen op je werk en word je niet gestoord.

5. Een time management training volgen

Wat je ook kunt doen om productiever te worden, is deelnemen aan een time management training. Dit helpt je meer overzicht en structuur te krijgen. Ook krijg je meer grip op de dagelijkse drukte en ga je actief aan de slag met het vinden van een oplossing voor jouw time management. Je leert hierdoor tevens hoe je productiever wordt.

Wil jij jouw productiviteit verbeteren? Maak dan gebruik van onze tips!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *