Bij deze beroepen is geen last van een krappe arbeidsmarkt

brand
Krappe arbeidsmarkt

Bij deze beroepen is geen last van een krappe arbeidsmarkt

Bij een krappe arbeidsmarkt wordt bedoeld dat de vraag naar werk, groter is dan het aanbod. Als je dus een opleiding hebt gevolgd waarin de markt krap is, dan kan het lastig zijn om een baan te vinden. Niet alle beroepen hebben last van een krappe arbeidsmarkt. In zowel banen met een MBO niveau als HBO niveau zijn er genoeg mogelijkheden om een baan te vinden. In de bouwsector is ondere andere veel aanbod aan werk. Hiervoor zijn er verschillende mbo opleidingen die je kunt volgen, om zo te kunnen werken in de bouw. Maar welke beroepen hebben nog meer geen last van een krappe arbeidsmarkt? Dat lees je in dit artikel.

Zorgsector

In de zorgsector kun je gaan werken als verpleegkundige. Je denkt misschien dat je hiervoor een HBO diploma nodig hebt, maar dat is niet zo. Het verschil zit hem in de handelingen die je mag uitvoeren. Als je een MBO diploma hebt en de opleiding ‘verzorgende IG’ volgt, dan mag je bij mensen in het ziekenhuis medicijnen toedienen en katheters inbrengen. Met een naald spuiten mag je dan nog niet doen. In de zorgsector is altijd hulp nodig en zeker de hulp van mbo’ers. Natuurlijk is verpleegkundige niet de enige functie waar de werkgevers met spoed op wachten. Zo is er ook hulp nodig aan de management kant in de zorg. Hierbij is een van de functies die je kunt worden een manager. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van verschillende afdelingen.

Bouwsector

Metselaar bouwt muur

In Nederland hebben we te maken met een krappe woningmarkt. Kortom er is meer vraag naar woningen dan er aanbod aan is. Daarom moeten er veel huizen worden gebouwd. Bouwvakkers zijn onmisbaar in deze sector. Wil je geen huizen bouwen, dan is dat ook geen probleem. Zo kun je asbest gaan verwijderen, werken in de slopersbouw, werken als isoleerder en zelfs opperman worden in de bouw. Genoeg werkgevers die staan te popelen om mensen in de bouw aan te nemen. Als de bouw je niet ligt, kun je ook als monteur aan de slag gaan. Werken als loodgieter en verwarmingsmonteur zijn hier voorbeelden van. Er zijn zowel functies voor mbo’ers als hbo’ers in de bouw. Kortom er is dus werk voor iedereen.

Sportsector

De sportsector heeft geen last van een krappe arbeidsmarkt. Het gaat zelfs zo goed in deze sector dat er de laatste 2 jaar er een toename is van 3,5% in het aantal sportbanen. Als je kijkt in deze sector is de fitnessbranche de grootste werkgever in sportbanen. In de sportsector zie voornamelijk dat mbo’ers die werken naast hun werk een sportopleiding volgen. Voor sport en bewegen kun je een mbo niveau 4 opleiding volgen. Hierin komen de belangrijkste onderwerpen op het gebied van sport, gezondheid en coaching aanbod. Als je deze opleiding volgt kun je later zelfstandig werken. Dit kun je onder andere doen bij een fitnesscentrum en sportvereniging. In deze sector zijn er dus genoeg mogelijkheden om een voor jou passende baan te vinden.

Financiële sector

Er is een grote vraag naar personeel in de financiële sector omdat deze sector zich bezighoudt met de financiële aspecten van bedrijven en individuen, waaronder het beheer van financiële middelen en het verstrekken van (zakelijke) leningen. Met de groeiende economie en de toename van het aantal bedrijven en particulieren dat behoefte heeft aan financiële diensten, is er steeds meer vraag naar professionals die gespecialiseerd zijn in deze sector. Een mbo-opleiding in de financiële sector biedt een solide basis in de kernprincipes van accounting, financiering en economie. Dit stelt afgestudeerden in staat om in te stappen in een breed scala aan instapfuncties in de financiële sector, waaronder functies die verband houden met bedrijfsleningen. Een dergelijke opleiding kan studenten voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om te werken bij banken, kredietverstrekkers en financiële instellingen die bedrijfsleningen verstrekken en beheren.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *