De allermooiste roadtrips van Europa

brand
Man achter het stuur in nette auto

De allermooiste roadtrips van Europa

11 maanden geleden

Er gaat niets boven een roadtrip, mits de autorondreis goed geregeld is. Zo moet je bepalen of je je eigen vierwieler gaat gebruiken. Een auto huren behoort immers ook tot de mogelijkheden, wat uiteraard handig is als je bestemming ver weg is. Je kunt dan beter eerst naar het land vliegen en vervolgens hier een auto huren voor de roadtrip. De bestemming zelf heeft natuurlijk ook invloed op het succes van de rondreis. Als je kiest voor een van de onderstaande roadtrips weet je zeker dat je tevreden weer thuis komt!

Atlantische Weg in Noorwegen

vrouw in auto met open portier

Veel mensen zien een roadtrip als een meerdaagse rondreis. Natuurlijk hoeft dat niet beslist het geval te zijn, wat je ziet aan de Atlantisch Weg in Noorwegen. Binnen een paar uur heb je deze rondreis namelijk gereden! Deze weg is namelijk maar 8,3 kilometer lang en bevindt zich aan de westkust van het Scandinavische land. De Atlantische Weg wordt omschreven als de mooiste autorit ter wereld. Kort maar krachtig, dus!

Ringweg in IJsland

Een auto huren voor een roadtrip in IJsland is altijd een goed idee. Dit is al helemaal het geval als je kiest voor de ringweg van het land. Deze route omcirkelt IJsland volledig en is dan ook maar liefst 1.333 kilometer lang. Je zult dus wel even over deze roadtrip doen, vooral als je ondertussen meerdere tussenstops maakt. Nou, eigenlijk moet je dat wel doen. Door de tussenstops geniet je namelijk volledig van het prachtige IJslandse landschap.

Transfăgărășan in Roemenië

Oké, we begrijpen dat de naam van deze snelweg nogal lastig is. Je kunt deze roadtrip daarom ook simpelweg DN7C noemen! Hoe dan ook, de Transfăgărășan loopt door de Roemeense Karpaten en is 150 kilometer lang. Toch zul je wel even over deze route moeten doen, de kwetsbare ondergrond zorgt er namelijk voor dat je maximaal 40 kilometer per uur mag rijden op deze snelweg. Hierdoor geniet je nog meer van de omgeving en de beeldschone uitzichten. Bezoek ook zeker het Bâlea-meer aan de bovenkant!

Epirus in Griekenland

hand op kaart wijst bestemming aan

Ken je de bochtige bergwegen van Zagori al? De kans is groot dat deze bestemming dan op je bucketlist staat. Een auto huren Den Haag om deze roadtrip te rijden is dan ook echt een aanrader. Weet echter wel dat deze route met uitdagingen komt. De wegen zijn namelijk niet eenvoudig om te rijden, maar ze zijn het zeker waard. Onderweg kom je langs prachtige bergdorpjes, meren, kloosters en dieren.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *