Den Helder

brand
Den Helder

Den Helder

Bloeise is gevestigd in Den Helder, en ik woon in deze prachtige maritieme zeestad sinds mijn 3e levensjaar. Als betrokken burger startte ik op 22 juli 2012 de Facebookpagina Love Den Helder: alleen maar positieve berichten en mooie foto’s van Den Helder. Met als doel om de beeldvorming te verbeteren en de inwoners een gevoel van trots te geven. Met iedere foto die gedeeld wordt zegt een jutter: dit is Den Helder, dat is mijn mooie stad!

Facebook voor Den Helder marketing

Facebook is het middel voor de marketing van Den Helder: groot potentieel bereik, virale content krijgt meer aandacht en wordt gedeeld, content van andere pagina’s kan makkelijk gedeeld worden en het is een visueel medium. Een mooie foto zegt meer dan 1000 woorden én roept direct een gevoel op.

Den Helder met Willemsoord en lichtschip Texel

Willemsoord bij nacht. Foto door Daniël Roozing

Den Helder wordt steeds mooier

Ik zeg zeestad, en geen marinestad. Een stad heeft een verhaallijn nodig dat door blijft gaan en boeien.  De lange verhaallijn van Den Helder gaat over de zee: ooit als eiland Husiduna, later als walvisvaardersdorpje Huisduinen, vissersdorpje Helder, het Gibraltar van het Noorden van Napoleon, Marinestad en nu Havenstad met 5 verschillende havens.

Verborgen Den Helder

Het Helderse strand. Foto door Daniël Laan

Velen kennen Den Helder vooral als veerhaven voor het eiland Texel. En als je dan sommige mensen spreekt, dan lijkt Texel wel meer dichterbij! Voor veel Heldenaren is Den Helder een heerlijke stad om te wonen, met schoon strand (het schoonste van heel Noord-Holland!), met de meeste zonuren volgens het KNMI en een enorme diverse geschiedenis. En het MarineMuseum is door leden van de ANWB uitverkozen door het Leukste Uitje van Nederland! Kortom: we moeten niet langer geheim houden hoe leuk Den Helder is! Doe je mee?

Bloeise
Thomas Lapperre