Website Analyse

brand
website laten analyseren

Website Analyse

Hoe goed draait je website eigenlijk? Wordt je  website wel goed gevonden door Google? Is de site mobielvriendelijk? Snel genoeg? Of gaat er op de achtergrond iets niet goed? Hoe kom je daar dan achter?

De Bloeise website analyse is een betaalde dienst. Zoek je een gratis website analyse? Check dan de volgende sites: Google Speedtest, Google mobielvriendelijke test, MOZ Link Explorer, RankWise.net en WooRank. Kom gerust terug mocht je hulp nodig hebben met het interpreteren van de analyses en het vertalen naar praktische actiepunten.

Google Analytics is een veelgebruikte webanalyse tool

Technische analyse van je website

Een volledige analyse van je website kijkt niet alleen naar hoe Google je website ziet, maar ook naar de snelheid, veiligheid, inkomende links en wat er allemaal geoptimaliseerd kan worden. Een “APK” voor je website: kun je hiermee doeltreffend op de online snelweg je doelen bereiken?

Website analyse voor meer tevreden bezoekers

Hoe wordt je site gevonden? Zoekwoordonderzoek

De Bloeise website analyse geeft je inzicht in het gedrag van je bezoekers. Veel klanten willen vooral weten: hoe vinden ze onze website? Met welke zoekwoorden? Hoe scoren wij eigenlijk en welke kansen liggen er voor ons om meer verkeer via Google te realiseren? Daarvoor bieden wij een zoekwoordonderzoek, waarvoor we kijken naar de site, de markt en concurrenten en de cijfers die Google beschikbaar heeft. Daar stopt het niet, want een ‘leuk’ lijstje is nog geen startpunt voor verbeteringen. We leggen uit welke zoekwoorden wij relevant vinden, waarom, en hoe je ze vervolgens kan gebruiken in je websitepagina’s, blogs en contentmarketing, servicemails en online marketing. Zoekwoorden staan namelijk voor intenties en vragen.

We kunnen ook inzoomen op demografie, interesses en welke pagina’s bezoekers wel en niet interessant vinden. Bloeise biedt naast een keyword onderzoek ook een usability onderzoek: hiermee wordt de gebruikersvriendelijkheid van de website onderzocht met gebruik van persona. Dat kan telefonisch, per e-mail of in goed overleg en planning op locatie.

Niet alleen een website analyse

Een website analyse is pas het begin: Bloeise helpt ook met trainingen, offertetrajecten en begeleiding van projecten. Of met het bepalen van een gepast verdienmodel, leadgeneratie, het onderhouden van klantcontact met kwalitieve blogs en nurturemails en blijvende optimalisatie voor zoekmachines. We kunnen ook ondersteunen bij het laten maken van een nieuwe website.

Welke betaalde website analyses biedt Bloeise?

  • Keyword onderzoek = welke keywords gebruikt je doelgroep en op welke keywords is er nog weinig concurrentie? Op welke keywords krijg je nu verkeer? Hoe pas je die dan toe?
  • Linkbuilding = het maken van waardevolle links met de juiste teksten (“anchors”) zodat uw positie in Google stijgt… uiteraard met oog voor jouw linkprofiel, precies zoals Google verwacht én waardeert.
  • Google Analytics rapportages = waar komen je bezoekers vandaan? Wat kun je doen om meer bezoekers te krijgen? Welke pagina’s bezoeken ze?  Welke pagina’s zoeken ze? Google Analytics geeft op al deze vragen en meer antwoord.
  • Bing / Google Search Console (voorheen Webmaster Tools) rapportage = hoe zien de grootste zoekmachines jouw website? Wat moet er verbeterd worden? Wordt alles goed geïndexeerd?
  • Usability onderzoek = hoe gebruikersvriendelijk is je website? Kunnen bezoekers snel en gemakkelijk vinden wat zij zoeken?
  • Doelgroep analyse = wie is je doelgroep nu precies? Zijn dat ook je bezoekers? Hoe spreek je doelgroep aan en bind je ze vervolgens?
  • Concurrentie analyse  = wie is je concurrentie in de zoekresultaten en hoe kun je ze online voor blijven? Hiervoor schakelen we externe ondersteuning in.
  • Trainingen en coaching = persoonlijke feedback, sparring en interactie om zelf te leren om je website optimaal in te zetten.

Website analyse aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.