Dit is waarom je een stoelmat nodig hebt onder je bureaustoel

brand
Stoelmat bureaustoel

Dit is waarom je een stoelmat nodig hebt onder je bureaustoel

Wist je dat er fabrikanten van vloeren zijn die alleen garantie geven als je een stoelmat onder je bureaustoel gebruikt? Dat komt doordat rollende bureaustoelen de vloerbedekking beschadigen. Stoelmatten beschermen de vloer tegen krassen en slijtage.

Stoelmatten maken het ook veel gemakkelijker om je te verplaatsen rondom je bureau. Het kost minder moeite om je stoel over een mat te rollen dan over tapijt.

Zo kies je de perfecte mat

Wat voor soort vloerbedekking heb je op kantoor? Als het een hard oppervlak is, zoals hardhout, laminaat, vinyl of tegel, wil je een mat met een gladde achterkant die de vloer niet beschadigt en de mat niet laat schuiven. Deze matten zijn dunner en hebben over het algemeen rechte, in plaats van afgeronde (schuine) randen.

Als er in je kantoor tapijt of een andere zachte vloerbedekking ligt, kies dan voor een mat met kleine spikes aan de onderkant die speciaal zijn ontworpen om de mat op zijn plaats te houden zonder het tapijt te beschadigen. Hoe dikker het tapijt, hoe dikker de stoelmat moet zijn. Dunnere matten kunnen buigen of barsten op tapijten met een dikke pool en/of vulling.

Materiaal

Je kunt kiezen voor een transparante vinyl stoelmat, zodat de vloer eronder zichtbaar is. Er zijn ook gekleurde matten, matten met dessins en matten van plexiglas, hout, glas, jute, bamboe of sisal. Zorg ervoor dat je een sisal of jute mat kiest met een strak vlechtwerk, zodat je stoel er goed overheen kan glijden.

Een vloerkleed met een lage pool dat dat strak is geweven voldoet ook prima als stoelmat. Ook indoor en outdoor tapijten zijn goed te gebruiken als mat onder de stoel. Deze zijn waterdicht, bestand tegen vuil en hebben over het algemeen een gladde textuur, zodat je stoel er gemakkelijk overheen kan rollen.

Bamboe stoelmatten

Fresh bamboo background

 

Wist je dat bamboe stoelmatten geweldige bescherming bieden voor je vloer tegen krassen en slijtage door rollende bureaustoelen? Het gebruik van zo’n mat maakt het ook veel gemakkelijker om soepel rond je bureau te bewegen. Bamboe stoelmatten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een transparante vinyl mat als je de vloer eronder zichtbaar wilt houden. Als alternatief zijn er gekleurde matten, matten met dessins en matten van plexiglas, hout, glas, jute, en natuurlijk bamboe.

Bamboe stoelmatten zijn duurzaam en stevig, en ze zijn perfect geschikt voor harde vloeren zoals hardhout, laminaat, vinyl of tegels. Bovendien maakt de gladde textuur van bamboe het gemakkelijk om je stoel soepel over de mat te rollen, wat resulteert in minder inspanning bij het verplaatsen dan bij tapijt. Dit is vooral handig als je vaak achter je bureau beweegt tijdens het werk.Voor tapijten zijn er matten met spikes aan de onderkant om ze op hun plaats te houden zonder schade te veroorzaken.

Een stoelmat van bamboe is een slimme keuze als je op zoek bent naar een duurzaam en effectief middel om je vloer te beschermen tegen beschadiging door bureaustoelen. Het biedt een soepel oppervlak om je stoel gemakkelijk te verplaatsen en voegt ook een natuurlijke, milieuvriendelijke uitstraling toe aan je werkruimte. Zorg er wel voor dat je de juiste mat kiest op basis van het type vloerbedekking dat je hebt om optimaal te profiteren van de voordelen van bamboe stoelmatten.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *