Haal het meeste uit je CRM met deze 5 tips

brand
vrouw schrijft op bord

Haal het meeste uit je CRM met deze 5 tips

Bedrijven zetten vol in op CRM-systemen en hopen snel veel voordeel te zien. Maar het echte nut laat vaak op zich wachten, zeker als de software nieuwe manieren van werken vraagt. Een CRM systeem draait dus niet alleen om software, maar juist om hoe je ermee om gaat. Hier zijn 5 tips om het meeste uit je CRM te halen.

Betrek medewerkers en stel verwachtingen

Neem je team mee in het hele CRM-gebeuren. Zij zijn tenslotte degenen die elke dag met het systeem werken en het van info voorzien. Luister naar wat ze nodig hebben en snap hoe CRM hun job makkelijker kan maken. Zo bouw je een CRM-systeem dat echt een verschil maakt in hoe ze werken.

Sla klantgegevens goed op

Het is super belangrijk om je klantgegevens netjes en op dezelfde manier op te slaan voor een top CRM-systeem. Bedenk goed hoe je adressen en contact info bijhoudt, zodat alles strak en eenduidig is. Dit zorgt voor een nette en betrouwbare database en dat kan je weer een hoop tijd schelen. Tevens klopt alle informatie precies en dat wil je natuurlijk.

Integreer CRM in de hele organisatie

Veel bedrijven denken dat CRM alleen handig is voor de verkoopafdeling, maar het kan veel meer dan dat. Als je CRM gebruikt in verschillende onderdelen van je bedrijf, krijg je een veel beter beeld van je klanten en hoe ze met je bedrijf omgaan. De klantenservice kan bijvoorbeeld de klantgeschiedenis bijhouden, marketing kan doelgroepen maken en je krijgt ook inzicht in financiën. Als iedereen in het bedrijf toegang heeft tot klantinformatie, werkt alles een stuk soepeler en effectiever.

Gebruik rapportages voor beter inzicht

Door klantinfo in duidelijke rapporten te zetten, snap je je klanten en wat ze doen een stuk beter. Je ziet trends, checkt hoe goed je verkoopt en ziet of je reclameacties werken. Als je CRM linkt aan tools voor rapporten of slimme bedrijfsanalyses, kun je nog meer uit je gegevens halen. Zo maak je nog slimmere keuzes voor je bedrijf.

Houd klantgegevens up-to-date

Hoe goed je CRM-systeem werkt, hangt echt af van hoe goed je klantgegevens zijn. Zorg dus dat deze info altijd klopt en up-to-date is. Als er iets verandert in namen, adressen of contactpersonen, update dit dan meteen in je CRM. Maak er een gewoonte van en zorg dat iemand de taak heeft om hierop te letten. Zo weet je zeker dat je altijd met de juiste en betrouwbare klantinfo werkt. Gebruik jij je CRM al optimaal?

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *