Hoe kies je de beste website hosting?

brand
WordPress webhosting

Hoe kies je de beste website hosting?

Na flink te hebben geploeterd aan het ontwikkelen van je nieuwe website ben je eindelijk zover om deze aan de hele wereld te laten zien! Je hebt webhosting nodig voor je website zodat deze over de hele wereld 24 uur per dag en 7 dagen per week bezocht kan worden. In Nederland zijn er een hoop hosting provider en de beste website hosting kiezen voor je website kan daarom erg lastig zijn. In dit artikel proberen we je hierbij te helpen en enigszins te ontlasten zodat je zoektocht wat vlotter verloopt.

Wat voor hosting mogelijkheden zijn er en waar kun je het beste kijken?

Er zijn verschillende soorten hosting waar je uit kunt kiezen maar voor een normale website is “shared hosting” een prima oplossing. Deze vind je bij de meeste hosting providers gewoon onder de noemer “webhosting”. Je zult ook regelmatig VPS hosting tegen komen, heb je een enkele website of misschien twee dan kun je VPS hosting eigenlijk wel negeren. Dit is meer voor Internetbureaus of hele grote websites waar ontzettend veel verkeer naartoe komt. Voor een bedrijfswebsite is “Shared webhosting” meer dan voldoende.

De naam “shared” zegt het al, je deelt je hosting pakket met andere gebruikers van de desbetreffende hosting provider. Samen deel je dan eigenlijk de kosten van de server en daarom kunnen ze “shared” webhosting voor een redelijk lage prijs aanbieden.

Wellicht heb je ook wel eens WordPress hosting voorbij zien komen. Dat kan voor verwarring zorgen want wat is het verschil nu tussen Shared webhosting en WordPress hosting? In de meeste gevallen zijn de verschillen nihil maar dat verscheeld per hosting provider. Wel de moeite om dit even te checken bij de hosting provider in kwestie.

Waar kun je het beste kijken voor een geschikte hosting provider?

Als je in Google zoekt op “Webhosting” of “Website hosting” dan zul je veel hosting providers tegenkomen die je website kunnen hosten. Echter zul je al snel door de bomen het bos niet meer zien en “bang” zijn om de verkeerde keuze te maken.

Gelukkig zijn er ook websites die de meeste en grootste hosting providers voor je op een rijtje zetten en waar je ook klanten ervaringen kunt lezen. Hostingvergelijker.nl is zo’n website en hier kun je door middel van de unieke Keuzehulp die zij aanbieden al snel een hoop hosting providers uitsluiten en de keuze gemakkelijker maken. Je kunt er ervaringen van andere klanten lezen en het volledige aanbod van diensten zien per hosting provider. Op deze manier kom je sneller tot een geschikte hosting provider voor jouw website.

Heb je vragen of kom je er alsnog niet aan uit? Geen probleem je kunt op de website van Hostingvergelijker.nl ook een verhuisservice aanvragen. Zij gaan aan de hand van de informatie die je hebt opgegeven kijken naar je situatie en je daarna van een advies voorzien.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *