Hoe u een achtergrondverwijderaar gebruikt om marketingmateriaal te maken

brand
achtergrondverwijderaar

Hoe u een achtergrondverwijderaar gebruikt om marketingmateriaal te maken

Ontdek hoe u een achtergrondverwijderaar gebruikt om marketingmateriaal te maken en til je marketing naar een hoger niveau.

Wie regelmatig marketingmateriaal maakt weet dat foto’s een heel belangrijk onderdeel zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de kans dat mensen meer willen weten over een merk 60 keer zo groot is als foto’s worden gebruikt.

Uiteraard moeten die foto’s dan wel van goede kwaliteit zijn en de juiste boodschap uitdragen. Hier kan een achtergrondverwijderaar je bij helpen. Hoe u een achtergrondverwijderaar gebruikt om marketingmateriaal te maken leest u hier.

Als u foto’s gebruikt voor marketingdoeleinden dan is het belangrijk dat men alleen datgene ziet wat belangrijk is, uw product. Door de achtergrond te verwijderen gaat de blik van een potentiële klant direct naar het product zelf.

De belangrijkste redenen voor het gebruik van een achtergrondverwijderaar:

 1. Om te zorgen dat de focus alleen op het product ligt. Door de achtergrond van de foto te verwijderen gaat de aandacht direct naar het onderwerp van de afbeelding.
 2. Om ongewenste onderdelen te verwijderen zoals een kledinghanger of paspop.
 3. Het maakt de foto minder druk en is aangenamer om naar te kijken.
 4. Om eenvoudig zelf dingen toe te voegen zoals een logo en schaduwen. Je werkt als het ware met een leeg canvas.

Waarom de achtergrondverwijderaar van depositphotos

De achtergrondverwijderaar van depositphotos kunt u voor vele doeleinden gebruiken. Of het nu is om een fotocollage voor privedoeleinden te maken, voor een presentatie of voor productfotografie en andere marketinguitingen.

Gebruikt u de tool voor marketingdoeleinden dan zal het u heel veel tijd en geld besparen. Maak simpelweg een foto, upload de foto en de AI-technologie doet het werk. Speciale photoshoots met groene schermen, photoshop en vormgevers zijn niet meer nodig.

Hoe u de achtergrondverwijderaar van depositphotos gebruikt

Het gebruik van een achtergrondverwijderaar om marketingmateriaal te maken is een stuk simpeler dan u denkt. Het kan al met één klik op de knop. Het enige dat u hoeft te doen is te navigeren naar de achtergrondverwijderaar van depositphotos. Download vervolgens de foto en verwijder de achtergrond met maar één klik.

En het mooie is, het is allemaal gratis. Stap voor stap de achtergrond van foto’s verwijderen:

 1. Navigeer naar nl.depositphotos.com/bgremover.html.
 2. Klik op Upload Image or drag and drop it here. Het is mogelijk om JPEG, JPG, PNG en WEBP bestanden te uploaden met een maximale grootte van 30mb.
 3. Kies een foto of afbeelding uit op uw computer en klik op Openen. De afbeelding wordt geüpload, dit kan een paar seconden duren. Als de afbeelding verschijnt is de achtergrond met behulp van AI technologie al verwijderd.
 4. Bent u nog niet helemaal tevreden dan kunt u de afbeelding verder bewerken door op Bewerken te klikken.
 5. Met de penseel kunt u de achtergrond nog verder wissen. Pas de dikte van de penseel aan de rechterkant van het scherm aan om meer gedetailleerd te kunnen werken.
 6. Tevreden met het resultaat? Klik dan op Download.
 7. Wilt u de afbeelding gratis in HD ontvangen klik dan op Download in HD. Voor downloaden in HD moet u een gratis account aanmaken. Dit kan heel eenvoudig met uw Google account, uw Facebookpagina of uw e-mailadres.

Tip. Het is ook mogelijk om de achtergrond van bewegende beelden te verwijderen. Dit kan met MP4, MOV, AVI, MPEG en MPG bestanden van maximaal 60 seconden en 2 GB.

Het belang van goede foto’s voor marketingdoeleinden

Ondanks bijna alle bedrijven afbeeldingen gebruiken voor hun marketingdoeleinden, wordt het belang ervan toch vaak onderschat. Feit is dat mensen dagelijks worden overspoeld met marketinguitingen, het gevolg hiervan is dat mensen gaan ‘scannen’ in plaats van lezen. Iets wat goede foto’s van onschatbare waarde maakt.

Bij het scannen van marketinguitingen is de kans dan ook groot dat alleen naar de foto’s wordt gekeken. Als dat nog niet genoeg reden is om een achtergrondverwijderaar te gebruiken lees dan hier nog een aantal redenen waarom goede foto’s belangrijk zijn:

 • Foto’s zorgen voor herkenning – Mensen weten binnen een tiende van een seconde wat de foto laat zien en wat de betekenis erachter is. Dit kunt u gebruiken om uw marketingboodschap over te brengen.
 • Foto’s maken emotie los – Met een foto kun je onder andere blijdschap, vertrouwen, nostalgie, betrouwbaarheid en liefde losmaken.
 • Foto’s zijn gedenkwaardig – Foto’s blijven langer hangen dan tekst en sporen mensen 60 keer vaker aan om actie te ondernemen.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *