Intern doorgroeien als commercieel medewerker binnendienst

brand
doorgroeien als commercieel medewerker binnendienst

Intern doorgroeien als commercieel medewerker binnendienst

Ben je ambitieus ingesteld op carrièregebied en werkzaam als commercieel medewerker binnendienst? Dan heb je ongetwijfeld de ambitie om door te groeien. Misschien beoog je een leidinggevende functie of wil je graag als accountmanager buitendienst aan de slag. Gelukkig heb je bij veel bedrijven de mogelijkheid om door te groeien. Maar hoe zorg je dan voor een succesvolle doorgroei? In dit artikel geven we je enkele praktische tips.


Zoek een collega met een voorbeeldfunctie

Als medewerker binnendienst ben je vooral intern actief. Wanneer je graag wilt doorgroeien naar een functie in de buitendienst, dan moet je natuurlijk eerst ervaring opdoen. Neem daarom contact op met een medewerker buitendienst en vraag bijvoorbeeld of je een keer met hem of haar mee mag. Dan kun je ook kijken of de functie een beetje bij je past. Ga bijvoorbeeld een paar dagen mee op klantenbezoek. Andere collega’s vinden het doorgaans leuk om mentor te zijn. Je collega leert er zelf ook van en jij laat aan de werkgever zien dat je enthousiast en leergierigheid bent. Dit zijn kenmerkende eigenschappen voor een ambitieus mens. Veel nieuwe eigenschappen kun je prima leren, maar interne motivatie heeft vooral met je krachtige karakter te maken.

Volg alle trainingen

Volg trainingen als commercieel medewerker binnendienst

Het hele idee van onze samenleving is dat je eerst een tijd naar school gaat en vervolgens ga je aan het werk. De tijd van het ‘leren’ is dan officieel voorbij, maar natuurlijk is dit niet echt zo. Als mens ben je immers nooit uitgeleerd. Het is ook goed om te blijven bijleren, want dat draagt bij aan je algehele ontwikkeling. Veel mensen leren automatisch nieuwe vaardigheden aan tijdens het werk, maar het is ook goed om net dat extra stapje te zetten. Gelukkig heb je bij de meeste werkgevers de mogelijkheid om trainingen, opleidingen en cursussen te volgen. Nieuwe cursussen volgen is goed voor je algehele ontwikkeling en je laat wederom zien dat je gemotiveerd bent. Vooral wanneer je de overstap naar een leidinggevende functie wilt maken is het volgen van interne en externe trainingen essentieel.

Blijf goed werk leveren

Als commercieel medewerker binnendienst moet je constant goed werk blijven leveren. Uiteraard hoeft niet elke dag succesvol te zijn, maar probeer altijd een doel voor ogen te hebben. Hoe meer je verkoopt als commercieel medewerker, hoe groter de kans je opvalt bij je werkgever. Uiteindelijk draait het bij een bedrijf immers om omzet en daarom word je als commercieel medewerker binnendienst vooral daar op afgerekend. Zo groei je snel door van junior naar senior.

Wees assertief

Veel werknemers vinden het lastig om zichzelf te profileren. Dat is ook wel kenmerkend voor de Nederlandse mentaliteit. Heb je doorgroeiambities? Dan is het toch belangrijk om jezelf op het werk te laten zien. Durf een beetje brutaal te zijn en knoop gesprekken aan met andere medewerkers. Een werkgever kijkt immers niet alleen naar je vaardigheden en werkprestaties, maar tegelijkertijd moet je ook binnen de groep passen. De promotie is het uiteindelijke doel, maar het pad zelf moet ook interessant zijn. Wees helder in je ambitie: laat weten waar je naartoe wilt en laat zien dat je bereid bent om te doen wat ervoor nodig is.

Blijf verder kijken

We hebben in deze tekst verschillende tips gegeven om jouw carrièrepad als commercieel medewerker binnendienst vorm te geven. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om je ambities waar te maken, of je nu door wilt groeien naar senior, leidinggevende of accountmanager. Heb je meer advies nodig? Neem dan eens een kijkje op de website https://www.grizzlymarketing.nl.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *