Je tuinmeubelen herfstklaar maken

brand
tuinmeubelen herfstklaar maken

Je tuinmeubelen herfstklaar maken

De herfst is begonnen! Daarmee verruilen we het buiten voor binnen. Hoewel je in de herfst waarschijnlijk niet veel tijd in de tuin spendeert, is het wel belangrijk om wat aandacht te geven aan je tuinmeubelen. Zo is de herfst een goed moment om je tuinmeubelen voor te bereiden op het naseizoen, zodat ze er in de lente weer fris en fraai uitzien. Benieuwd hoe? In dit artikel geeft tuinmeubelgigant Ikwiltuinmeubelen je een aantal tips om je tuinmeubelen en accessoires herfstklaar te maken.

Tuinkussens

Heb je zo’n heerlijke lounge-dining set in je tuin staan, met van die grote kussens? Zorg er dan voor dat je de kussens tijdig opbergt. Maar voordat je ze opbergt, moeten de kussens schoon en droog zijn. Zijn de kussens nog nat, dan kunnen ze gaan schimmelen; ook als ze binnen liggen opgeborgen. Als er vlekken op de kussens zitten, dan kun je deze schoonmaken met een speciale textielspray. Je kunt de kussens vervolgens opbergen in een tas of vuilniszak, maar let er wel op dat je de bovenkant open laat zodat er voldoende zuurstof bij kan.

Tuinmeubelen

Extra genieten van tuinmeubelen in de lente en zomer? Dan is het raadzaam om je tuinmeubelen nu een kleine beurt te geven. Hiermee bereid je ze voor op het naseizoen. Omdat er veel verschillende materialen tuinmeubelen zijn die elk een ander onderhoud vergen, geven we enkele schoonmaaktips per materiaal. 

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen schoonmaken is erg eenvoudig. Wat heb je nodig? Een lauwwarm sopje met groene zeep en een doek en/of zachte borstel. Na het schoonmaken spoel je de tuinmeubelen af met water en maak je ze droog met een zachte doek. Let op: gebruik geen harde borstel of sterk reinigingsmiddel; hiermee kun je je kunststof tuinmeubelen (blijvend) beschadigen.

Houten tuinmeubelen

Vaak kun je met een zachte borstel al het vuil van je houten tuinmeubelen borstelen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je houten meubelen schoonmaken met een sopje van milde groene zeep en soda. Vergeet niet de meubelen tenminste één dag goed te laten drogen. Plaats houten tuinmeubelen het liefst overdekt. 

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen kun je schoonmaken met een mild reinigingsmiddel. Even goed afspoelen met water en daarna drogen met een zachte doek. Eventueel kun je aluminium tuinmeubelen nog nabehandelen met een speciale aluminium-wax.

Wil je langer kunnen genieten van je tuinmeubelen? Maak dit weekend dan even wat tijd vrij om je tuinmeubelen een kleine beurt te geven en netjes op te bergen. 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *