Kabelbinders – een onmisbaar item in iedere onderneming

brand
kabelbinders

Kabelbinders – een onmisbaar item in iedere onderneming

3 maanden geleden

Voor bepaalde, veel voorkomende werkzaamheden in je bedrijf ligt een eenvoudige oplossing soms heel dichtbij. Een kabelbinder is een voordelige manier om je werkvloer opgeruimd en overzichtelijk te houden, maar er kan nog veel meer mee.

Wat verstaan we onder kabelbinders

Een kabelbinder wordt ook wel een tie-wrap of zip-wrap genoemd. Het is een smal strookje van kunststof dat voorzien is van een oogje aan de ene kant en heeft een gekarteld patroon op de andere kant. Door het ene uiteinde van de kabelbinder door het oog te halen, ontstaat er een lus. Deze lus trek je zo strak aan als het voorwerp waar je de kabelbinder omheen bevestigt, vraagt of toelaat. Door de methode heb je een zeer sterke constructie, die vergelijkbaar is met ducttape. Het feit dat de kabelbinder van kunststof is, draagt tevens bij aan deze stevigheid. Een kabelbinder neem je eenvoudig mee in een gereedschapskist, waardoor je op ieder moment solide bindmateriaal tot je beschikking hebt.

De verschillende soorten kabelbinders

Een kabelbinder is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je hebt bij een aanbieder als wkk-europe.nl keuze uit diverse lengtes en breedtes, maar ook uit verschillende kleuren. Daardoor heb je voor iedere situatie een passende kabelbinder. Denk aan een standaardkleur als zwart of transparant of ga voor een kabelbinder in de kleur van je bedrijfslogo. Behalve de uiterlijke kenmerken is er ook nog variatie in technische uitvoering. Kabelbinders die detecteerbaar moeten zijn, zijn voorzien van kleine metaaldeeltjes en hebben daarnaast een opvallende kleur. Werk je onder extreme omstandigheden, dan kies je voor kabelbinders die blootgesteld kunnen worden aan zeer hoge temperaturen, straling en chemicaliën. Afhankelijk van de toepassing waar je naar op zoek bent, kun je ook kiezen voor een kabelbinder met een markeerlabel.

Wanneer gebruik je een kabelbinder?

De naam kabelbinder geeft al aan dat deze in eerste instantie ontworpen is om kabels bij elkaar te binden. De eersten werden gebruikt in de vliegtuigbouw. Maar ook in een bedrijf waar veel computerapparatuur bij elkaar staat, is het overzichtelijk om de kabels bij elkaar te houden met kabelbinders. Met de verschillende kleuren of de labels geef je bovendien een duidelijk onderscheid aan tussen de diverse kabels en hun functie. Kabelbinders zijn multifunctioneel. Installateurs van klimaatbeheersystemen gebruiken bijvoorbeeld speciale kabelbinders voor het geleiden van airconditioner buizen. Voor het bijeenhouden van rolverpakkingen zijn kabelbinders ook heel geschikt. En in de voedings- en farmaceutische industrie zijn de detecteerbare kabelbinders vanzelfsprekend onmisbaar.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *