Kabinet gebruikt zelfstandig ondernemers als melkkoe

brand
farmer milking cow

Kabinet gebruikt zelfstandig ondernemers als melkkoe

Op 15 april heeft minister Van Weyenberg de voorjaarsnota naar de Tweede Kamer gezonden. Daar vond ZZP Nederland een ongewenste maatregel in. Eerder werd in de Miljoenennota reeds een verlaging aangekondigd van de mkb-winstvrijstelling, in de voorjaarsnota wordt gesproken over een sterkere verlaging.

Het kabinet presenteert plannen om de mkb-winstvrijstelling volgend jaar te verlagen naar 12,03%. Dat is een zeer forse ingreep, na een eerdere daling van 14% in 2022/2023 naar 13,31% dit jaar. De daling is bovendien ook veel sterker dan eerder is toegezegd. VZN-voorzitter Cristel van de Ven uit hierover haar ongenoegen en zorg: “Bij veel zelfstandig ondernemers staat de koopkracht toch al onder druk, door stijgende inkoopprijzen die men niet altijd kan doorberekenen in tarief of prijs. En nu worden ze door de regering ook nog eens gebruikt als melkkoe. Dat is zeer zorgelijk”.

Wispelturig

De koepelvereniging VZN is bovendien niet te spreken over de wispelturigheid van de regering. “Het ene jaar zeggen dat je de mkb-winstvrijstelling verlaagt naar 12,7% om daar vervolgens op terug te komen en er nog eens een forse hap uit te nemen, doet het vertrouwen van zelfstandigen in de politiek geen goed”, aldus Van de Ven. VZN roept het demissionaire kabinet en de formerende partijen dan ook op om te zoeken naar alternatieve dekking voor de regeringsplannen, en om niet verder te morrelen aan de mkb-winstvrijstelling.

Persbericht van ZZP Nederland

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *