Waarmee maak je personeel echt gelukkig?

brand
personeel op kantoor gelukkig maken

Waarmee maak je personeel echt gelukkig?

Vanuit je kantoor kijk je eens naar je personeel. Op het oog lijkt alles goed te gaan, maar als je goed kijkt zie je dat sommige mensen langzaam wegkwijnen. En is daar in de hoek iemand zachtjes aan het huilen? Opeens besef je het: je personeel is niet langer gelukkig. Hoe heb je het zover kunnen laten komen? Als je niet weet hoe je je personeel weer verliefd op op jouw bedrijf kunt laten worden, ben je hier op de juiste plek. In dit artikel hebben wij 3 factoren voor werkgeluk op een rijtje gezet. Spoiler: het is geen kerstgeschenk. Lees snel verder als je wilt weten wat jij kunt doen om je personeel vandaag nog blij te maken!

Vrijheid, blijheid

Je personeel wil graag vrijgelaten worden. Daarmee bedoelen we niet dat je halverwege de dag de deur open zet en gaat wachten tot ze er een voor een uitvliegen. Nee, je werknemers willen graag vrijgelaten worden in hun werkzaamheden. Autonomie, heet dit met een duur woord. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle werknemers in Nederland een gebrek aan autonomie voelt.

Jij als werkgever gaat hier vanaf nu verandering in brengen. Je werknemers willen zich namelijk serieus genomen voelen, als erkenning van hun professionaliteit. Ze willen meedenken en mee bepalen. Maar schiet hier niet in door! Te veel autonomie kan zorgen voor een gebrek aan structuur. En dan weet niemand meer precies wie waar verantwoordelijk voor was.

Gezelligheid kent geen tijd

De volgende bron van werkgeluk is, hou je vast, gezelligheid. Een open deur is nooit dicht, zullen we maar zeggen. Voordat je gelijk je assistent belt om het volgende personeelsfeest te regelen; Gezelligheid is meer dan samen drinken. Je werknemers houden ervan om persoonlijke dingen met elkaar te delen en dit doen ze ook graag op de werkvloer.

Sterker nog, ze willen niet alleen persoonlijke dingen met elkaar delen, maar ook met jou! Maar hierbij moet jij wel het initiatief nemen. Vraag je werknemers eens wat ze belangrijk of vervelend vinden. Dit kunnen de kleinste dingen zijn. Leer je personeel kennen en geef ze ook de kans om elkaar te leren kennen. Een blije koe geeft nu eenmaal meer melk.

Werkdruk = werkgeluk

Ook werkdruk draagt bij aan het welzijn van je personeel. Dit is wel even een lastige. Een te lage werkdruk ervaren je werknemers namelijk al gauw als saai, maar een te hoge werkdruk zorgt juist weer voor stress. Mensen die een hoge werkdruk ervaren, maar daar geen last van hebben, noemen zichzelf het gelukkigst. Natuurlijk hebben zaken die wij als normaal beschouwen, zoals baanzekerheid en salaris, ook invloed op het werkgeluk. Maar dit maakt niet direct gelukkiger.

Dus, weet je het allemaal nog? We sommen het nog een keertje voor je op. Je personeel wil dus vrijheid, gezelligheid en werkdruk. Af en toe een feestje of een bonus zorgt niet voor een duurzame relatie. Vergelijk het eens met een huwelijk. Als je je partner twee keer per jaar mee uit eten neemt, maar de rest van het jaar verwaarloost, houdt de liefde ook geen stand. Je zult er dus voor moeten werken. Heb je nu nog steeds geen idee hoe je dit aan moet pakken? Dan kun je ze altijd nog kerstpakketten van premiumkerstpakketten.nl cadeau doen.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *