Wat zijn de kosten voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

brand
advocaat op kantoor

Wat zijn de kosten voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan heb je het vast vaak druk. Er zijn altijd wel opdrachten die de deur uit moeten, facturen die verstuurd moeten worden en afspraken die niet kunnen wachten. Hierdoor heb je soms gewoon niet de tijd om sommige andere dingen uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen. Natuurlijk zijn ze belangrijk, maar het kost veel tijd om alle details ervan te begrijpen. Daarom leggen we in dit artikel simpel en snel uit wat een zakelijke rechtsbijstandverzekering is en hoeveel hij kost.

Wat houdt een rechtsbijstandverzekering in?

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt een uitkomst als je als ondernemer verwikkeld raakt in een juridisch geschil. Je moet dan denken aan een conflict over een contract met een klant of leverancier, of bijvoorbeeld een conflict tussen je bedrijf en een medewerker. In zulke situaties heb je meestal rechtshulp nodig. Denk dan aan een advocaat of een jurist. Zoals je wellicht weet zijn die niet goedkoop, dus je draait natuurlijk liever niet zelf op voor de kosten. Met de juiste verzekering hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Wat is verzekerd?

Met een rechtsbijstandverzekering voor ondernemers ben je verzekerd voor de kosten van rechtshulp wanneer je in een conflict raakt met een externe partij. Denk bijvoorbeeld aan een klant die de rekeningen maar niet wil betalen, een leverancier die te laat levert, een opdrachtgever die zich niet aan de afspraken houdt, enzovoort. Maar ook wanneer er een conflict ontstaat binnen je bedrijf kan de verzekering de juridische kosten vergoeden. Denk hierbij aan conflicten over arbeidscontracten, bijvoorbeeld wanneer er iemand ontslagen wordt.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn ook situaties waarin een rechtsbijstandverzekering geen kosten kan vergoeden. Een voorbeeld hiervan is wanneer je in een conflict verwikkeld raakt met de belastingdienst. Maar ook als je betrokken raakt bij een ongeluk met een auto of bus in het verkeer, kun je geen aanspraak maken op je rechtsbijstandverzekering. Hiervoor heb je namelijk een andere verzekering: de zakelijke autoverzekering. Uiteraard kan je verzekering je ook niet helpen in conflicten die al bestonden voordat je de verzekering afsloot, of conflicten waarvan je ze al een tijdje aan zag komen voordat je de verzekering afsloot.

Het is belangrijk om te weten dat de exacte dekking van een verzekering kan verschillen per verzekeringsmaatschappij. Lees daarom altijd eerst de kleine lettertjes, voordat je een bepaalde verzekering afsluit.

Wat zijn de kosten?

Het is moeilijk om op voorhand te zeggen wat een rechtsbijstandverzekering zal kosten voor jouw bedrijf. De hoogte van de maandelijkse premie wordt namelijk bepaald door meerdere factoren. Een van die factoren is het aantal mensen dat werkzaam is voor je bedrijf. Ook speelt het mee hoeveel omzet je bedrijf per jaar draait en in welke branche je werkzaam bent.

De beste manier om te ontdekken hoeveel je kwijt zult zijn aan je verzekering, is door online je premie te berekenen. Je kunt op de website van een verzekeraar vaak een formulier met een aantal vragen over je bedrijf invullen. Hierna krijg je de premie direct te zien op je scherm, of toegestuurd per e-mail.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *