Zo hou je als zzp’er je werkzaamheden op orde

brand
zzper tips

Zo hou je als zzp’er je werkzaamheden op orde

Het runnen van je eigen bedrijf komt met allerlei uitdagingen. Het overzicht op je werk behouden én je bedrijf draaiende houden is daar eentje van. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit makkelijk en effectief te doen. We delen drie tips en vertellen wat de juiste zakelijke verzekeringen, zoals een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers, hierin voor je kunnen betekenen.

Tip 1: Kies je zakelijke verzekeringen zorgvuldig

Ga na wat de grootste risico’s voor je bedrijf zijn en dek die vervolgens zo goed mogelijk af met een passende verzekering. Er zijn een handjevol zakelijke verzekeringen die elke ondernemer wel goed zou kunnen gebruiken.

Zo is er de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers. Als je tijdens je werk per ongeluk schade veroorzaakt aan iemand anders of iemand zijn eigendommen, dan vergoedt deze verzekering daarvan de kosten. Ook het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) is verstandig voor ondernemers. Als je vanwege lichamelijke of mentale klachten niet kan werken, dan voorziet deze je verzekering je van een prettig inkomen. Deze premie is daarnaast fiscaal aftrekbaar en dus extra aantrekkelijk.

Tip 2: Negeer je inbox en appjes

Probeer tijdens het eerste uur van je werkdag niet naar je inbox te kijken. Zet ook notificaties voor mails en appjes even uit. Op die manier kun je je volop focussen op het wegwerken van taken die de dag ervoor misschien zijn blijven liggen. Dit scheelt veel tijd. Of alvast beginnen aan de belangrijkste to-do’s op je takenlijst van vandaag. Het is in het begin misschien even wennen, maar je zult al snel merken dat je er hartstikke productief van wordt. En als je al vroeg allerlei taken kunt afvinken, dan zit je voor de rest van de dag lekker in een flow. Een goed gevoel en een productieve dag als resultaat.

Tip 3: Deel je dag op in blokken

Het lijkt misschien alsof je met multitasken meer gedaan krijgt. Maar toch is dat niet zo. Wat veel beter werkt: focus je op één taak tegelijkertijd. Verdeel je dag in blokken van bijvoorbeeld 45 tot 60 minuten en wijs aan elk blok bepaalde taken toe. Maak een realistische planning zodat je genoeg tijd voor elke taak hebt. En zorg dat je tijdens je werk niet wordt afgeleid door notificaties van nieuwssites of inkomende mails. Die kun je later in je pauze checken of aan het einde van de dag voordat je je laptop weer dichtklapt.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *