Zo zorg je voor 15% minder verzuim onder jouw personeel

brand
Zo zorg je voor 15% minder verzuim onder jouw persoon

Zo zorg je voor 15% minder verzuim onder jouw personeel

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te verbeteren en kosten te besparen. Een van de grootste kostenposten voor veel bedrijven is verzuim. Verzuim kost niet alleen geld, maar het kan ook een negatieve invloed hebben op de productiviteit en de sfeer op de werkvloer. Gelukkig zijn er manieren om het verzuim onder jouw personeel te verminderen. In dit artikel geven we tips om ervoor te zorgen dat jouw personeel 15% minder verzuimt.

Gezondheid bevorderen

Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan een lager verzuimpercentage. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de gezondheid van jouw personeel. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van gezonde lunchwandelingen of het aanbieden van gezonde snacks op de werkvloer. Daarnaast kun je het gebruik van de fiets stimuleren d.m.v. fietsplan.

Zo zorg je voor 15% minder verzuim onder jouw persoon

Ergonomisch werken

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan verzuim is een ongezonde werkhouding. Veel mensen werken lange dagen achter een bureau en zitten daarbij vaak in een verkeerde houding. Dit kan leiden tot rugklachten, nekklachten en andere lichamelijke klachten. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw personeel ergonomisch kan werken. Dit kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van ergonomische bureaustoelen en het aanpassen van de hoogte van de bureaus. Een andere oplossing is het gebruik van zit-sta bureaus. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken kan de belasting op het lichaam worden verminderd. Wil je hier meer over weten? Laat je dan eens adviseren door een medewerker van Van Garderen Kantoormeubelen.

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat je kunt afwisselen tussen zittend en staand werken. Het gebruik van een zit-sta bureau kan bijdragen aan een gezondere werkhouding en daarmee aan een lager verzuimpercentage. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die gebruik maken van een zit-sta bureau minder last hebben van rugklachten en andere lichamelijke klachten.

Zo zorg je voor 15% minder verzuim onder jouw persoon

Verzuimapplicatie

Tenslotte kan een verzuimapplicatie kan bijdragen aan een lager verzuimpercentage. Een verzuimapplicatie is een systeem waarmee je het verzuim van jouw personeel kunt registreren en bijhouden. Hiermee kun je snel signaleren wanneer iemand te vaak verzuimt en kun je hier tijdig op anticiperen. Daarnaast kun je met een verzuimapplicatie ook bijhouden welke maatregelen je hebt genomen om het verzuim te verminderen en welke resultaten dit heeft opgeleverd. Zorg ook dat je als bedrijf een duidelijk protocol hebt in het geval van verzuim, zodat iedereen binnen jouw bedrijf weet hoe ze hiermee om moeten gaan.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *