4x tips voor het maken van een goede website

brand
tips voor optimale website

4x tips voor het maken van een goede website

12 maanden geleden

Het kan best lastig zijn om een website te maken als je niet weet waar je moet beginnen. Je website moet er namelijk een onderscheidende uitstraling hebben en ook nog eens goed functioneren. Het is belangrijk om een gebruiksvriendelijke website te maken, die goed presteert in zoekmachines. In deze blogs bespreken we enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van een opvallende website.

1. Maak een goede indeling

Het is belangrijk dat je bezoekers zo snel mogelijk vinden wat ze zoeken. Als dit niet gebeurt, heb je namelijk kans dat de gebruiker op andere sites gaat kijken of hij wel kan vinden wat hij zoekt. Een goede indeling van je website is dus erg belangrijk voor gebruiksvriendelijkheid. Je kunt vooraf de indeling van je website plannen door een wireframe te maken, waar je elementen zoals de navigatiebalk, het logo en de inhoud alvast kan neerzetten. Het is van belang om je aan de belangrijkste conventies van een website te houden, zoals het klikken op een logo die je terugbrengt naar de homepage. Dit zijn regeltjes die gebruikers gewend zijn, dus hoef je niet te innoveren hiermee.

2. Kies de juiste kleuren en lettertypen

Het gebruik van de juiste kleuren en lettertypen is belangrijk om een professionele en aantrekkelijke website te creëren. Kies kleuren die passen bij je merk en vermijd kleuren of elementen die de gebruiker afleiden. Ook het gebruik van leesbare lettertypen is erg belangrijk. Naast dat de lettertypen groot genoeg moeten zijn, moeten teksten makkelijk leesbaar zijn. Schreefloze lettertypes worden vaak gebruikt voor website met veel inhoud, omdat het fijner is voor de gebruiker. Je kunt daarbij kiezen voor veelgebruikte gratis lettertypes of betaalde lettertypes ter onderscheiding.

3. Gebruik afbeeldingen en video’s

Afbeeldingen en video’s maken je website visueel aantrekkelijker en kunnen de inhoud verbeteren. Een simpele infographic is namelijk veel duidelijker dan een lang stuk tekst wat hetzelfde probeert uit te leggen. Afbeeldingen en video’s ondersteunen de inhoud van je website en versterken je merk. Zorg er wel voor dat de afbeeldingen en video’s van een hoge kwaliteit zijn, zodat het je gebruikers niet afstoot.

4. Maak je website SEO-vriendelijk

Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines door de juiste trefwoorden te gebruiken en relevante inhoud te bieden. Als je een crypto-website hebt moet je het bijvoorbeeld hebben over Ethereum kopen en bij een webshop voor bloemen moet je geen lange teksten over andere producten gaan schrijven. Zorg voor een gestructureerde inhoud met trefwoorden in je koppen en subkoppen. Let er daarnaast op dat je website snel laadt om een goede gebruikerservaring te bieden.

Benieuwd naar crypto websites? Neem een kijkje bij anycoindirect.eu en maak een digitale wallet aan.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *