Alles wat je wil weten als bedrijf voordat je zonnepanelen gaat inkopen

brand
zonnepanelen op een bedrijventerrein

Alles wat je wil weten als bedrijf voordat je zonnepanelen gaat inkopen

10 maanden geleden

De overstap naar duurzame energiebronnen zoals zonne-energie wordt steeds populairder, zowel voor particulieren als bedrijven. Als bedrijf kan het investeren in zonnepanelen niet alleen helpen om je ecologische voetafdruk op deze wereld te verkleinen, maar ook om kosten te besparen op de lange termijn. In dit blog delen we alle informatie die je moet weten over het inkopen van zonnepanelen.

Duurzaamheid

Het gebruik van zonnepanelen als energiebron draagt bij aan een duurzamere bedrijfsvoering en vermindert de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen. Doordat je meehelpt aan deze duurzaamheid kan je ook een speciaal label voor je bedrijf aanvragen. Wanneer je bijvoorbeeld nieuw personeel zoekt kan hier nog wel naar gekeken worden. Ook kan je naar buiten brengen dat je meewerkt aan een groenere toekomst. Hiermee wek je professionaliteit naar de buitenwereld toe. Daarnaast kunnen zonnepanelen op lange termijn aardige kostenbesparingen opleveren, ze verminderen je energierekening.

Zonnepanelen inkopen

Het inkopen van zonnepanelen via een zonnepanelen groothandel kan voordelig zijn voor bedrijven. Groothandels bieden vaak schaalvoordelen en kunnen een breed aanbod aan zonnepaneelopties aanbieden, waaronder verschillende soorten panelen en vermogensniveaus. De investering die je doet in zonnepanelen kan variëren, daarom is het belangrijk om de totale kosten en de verwachte terugverdientijd te berekenen. Denk hierbij niet alleen aan de kosten van de panelen zelf, maar ook aan de installatie, het onderhoud en eventuele subsidies.

Installatie en montage

De installatie van zonnepanelen is een belangrijke stap. Kies bij het plaatsen voor een ervaren installateur die bekend is met het monteren van zonnepanelen op bedrijfsgebouwen. Dit kan namelijk nog een aardige klus zijn. Er zijn diverse soorten montagesystemen voor diverse soorten daken. Montagesystemen zoals Flatfix Fusion kunnen zorgen voor een efficiënte en veilige installatie op platte daken.

Energieopbrengst

Bij het inkopen van zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met de verwachte energieopbrengst van het systeem dat je laat monteren. Het vermogen van de zonnepanelen en de locatie van het bedrijfsgebouw spelen een grote rol bij het bepalen van de opbrengst. Zorg ook voor een goede netkoppeling om de opgewekte energie optimaal te benutten.

Onderhoud en garanties

Zonnepanelen vereisen over het algemeen weinig onderhoud, maar regelmatige inspecties worden zeer aangeraden. Controleer de garanties op de zonnepanelen voordat je deze aanschaft en kijk naar de bijbehorende apparatuur om ervoor te zorgen dat je gedekt bent in geval van defecten of storingen.

Subsidies en voordelen

Verschillende regio’s en landen bieden subsidies en fiscale voordelen aan voor bedrijven die investeren in zonnepanelen. Onderzoek de verschillende opties en bekijk hoe jullie jouw investering kunnen ondersteunen. Het is altijd fijn als je een tegemoetkoming kan krijgen. Investeren in zonnepanelen toont aan dat je jouw bedrijf wil inzetten voor een duurzame toekomst. Daarnaast versterkt het je imago als maatschappelijk verantwoorde onderneming. Dus waar wacht je nog op?

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *