Personeel vinden in coronatijden doe je zo

brand
Personeel vinden tijdens coronatijden

Personeel vinden in coronatijden doe je zo

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel personeel thuis is komen te zitten. Dat betekent dat er een groot aanbod van personeel is. Als jij op zoek bent naar nieuwe medewerkers dan lijkt het erop alsof je daar geen moeite mee moet hebben. In elk geval als het om het beschikbare aanbod gaat. Het wil echter niet zeggen dat iedereen die thuis is ook geschikt is om bij jouw bedrijf of organisatie te werken. Ontdek hier hoe je geschikt personeel vindt in coronatijden.

Kijk verder dan alleen naar een cv

Het ligt voor de hand om een vacature te plaatsen, waar vervolgens enorm veel reacties op te verwachten zijn. Dat neemt veel tijd in beslag en vaak worden cv’s aan de kant geschoven die op het eerste gezicht niet voldoen. Daar ligt vaak een gemiste kans, waar Headhunter Nederland die kans niet laag liggen. Maes & Lunau kijkt bijvoorbeeld verder dan voor de hand liggende oplossingen. De klassieke manier van zoeken is een prima uitgangspunt, maar er zijn meer aspecten van belang om het beste personeel in coronatijd te vinden. Bijvoorbeeld de persoonlijkheid en de drijfveren die achter een persoon schuilen. Uiteraard is het aan te raden om ook naar de competenties te kijken en naar de opleiding en werkervaring. Juist in deze coronatijd liggen er mogelijkheden om nieuw talent te ontdekken dat op het eerste gezicht minder voor de hand ligt.

Kijk naar eerder uitgestroomd personeel

Uitgestroomd personeel

Een andere manier om personeel in coronatijden te vinden, is door naar uitgestroomd personeel te kijken. De mogelijkheid bestaat dat personeel dat eerder het bedrijf heeft verlaten, nu door corona weer beschikbaar is op de arbeidsmarkt. Voormalige werknemers opnieuw aannemen, heeft natuurlijk een voordeel. Dat is dat deze werknemers al vertrouwd zijn in het bedrijf, zodat er weinig tot geen tijd besteed hoeft te worden aan een inwerkperiode. Dat is praktisch gezien nu juist ook ideaal aangezien het dan niet nodig is om mensen via thuiswerken digitaal in te werken.

Digitaal zoeken naar nieuwe medewerkers

Er zijn altijd meerdere opties beschikbaar om in deze coronatijd op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. Digitaal zoeken naar nieuw personeel is bijvoorbeeld een optie, zoals via LinkedIn. Het is ook een optie om medewerkers binnen het eigen bedrijf de digitale zoektocht te laten delen via hun kanalen. Of medewerkers te vragen of zij mensen kennen die geschikt zijn om bij je bedrijf te werken.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *