Als ondernemer slim je internetabonnement kiezen

brand
Als ondernemer slim je internetabonnement kiezen

Als ondernemer slim je internetabonnement kiezen

In welke branche je ook werkzaam bent, elke ondernemer heeft één ding nodig: bereikbaarheid. Als klanten je niet kunnen vinden of bereiken, rookt de schoorsteen niet. Omdat veruit de meeste klantcommunicatie tegenwoordig via internet verloopt, is het afsluiten van een goed, betrouwbaar internetabonnement één van de eerste prioriteiten voor startende ondernemers. Ook voor ondernemers die misschien al jaren een internetabonnement hebben, is het echter zeer aan te raden dat abonnement van tijd tot tijd te herzien. Gelukkig kan dat erg eenvoudig.

Bepaal jouw wensen

Je verdiepen in telecomabonnementen is iets wat alleen startende ondernemers doen. Ervaren ondernemers nemen er vaak de tijd niet voor. Totdat het fout gaat en de storingen toeslaan; dan wordt immers de pijn gevoeld van het niet online (en dus niet bereikbaar) zijn. Veel verstandiger is het om dat moment niet af te wachten en jaarlijks even de tijd te nemen om te bepalen of jouw abonnementen nog aan je wensen voldoen. Maar wat zijn jouw wensen? Hoe bepaal je die?

De meeste ondernemers kijken maar naar twee facetten: snelheid en prijs. Uiteraard is het van belang wat de kosten van je internetverbinding zijn en welke downloadsnelheid je daarvoor terugkrijgt, maar er zijn nog meer factoren die jouw voorkeur kunnen beïnvloeden.

Iedere aanbieder gebruikt bijvoorbeeld een ander modem, wat zijn invloed heeft op de kwaliteit van je wifi-verbinding (draadloos internet). En heb je bijvoorbeeld al eens overwogen wat voor verbindingstype je het liefst wilt? Glasvezel, kabel of DSL? Glasvezel is ontzettend snel en je uploadsnelheid is gelijk aan je downloadsnelheid, maar je betaalt er wel meer voor. En kabelinternet is vaak sneller dan DSL, maar je deelt die snelheid wel met je omgeving. Zit er een druk kantoor naast jouw bedrijfspand? Dan is er een risico dat zij tijdens kantooruren een hoop internetsnelheid wegtrekken van de kabel. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Internetaanbieders vergelijken

Internetaanbieders vergelijken

Het vergelijken van alle verschillende aanbieders (en dat zijn er een hoop!) gaat zoals gezegd gelukkig erg eenvoudig. Online kun je op een laagdrempelige manier alle aanbieders van internet vergelijken. Je kunt aangeven aan welke kenmerken de verbinding moet voldoen (snelheid, prijs, type verbinding, enzovoorts) en vervolgens sorteren, bijvoorbeeld op prijs. Je kunt eenvoudigweg voor de goedkoopste aanbieder kiezen, maar het verdient aanbeveling om na de vergelijking nog heel even tijd te nemen om je goed te oriënteren.

Check voorwaarden en eenmalige kosten

Je wilt immers wel weten waar je voor tekent. Zijn er (verborgen) eenmalige kosten, bijvoorbeeld voor een monteur of modem? Zit je aan een langdurig contract vast of is het ‘gewoon’ een jaarcontract? En hoe zit het met tussentijds je pakket aanpassen, kan dat kosteloos of moet je dan betalen? Wat gebeurt er als je draadloze signaal tegenvalt, wordt dat gratis opgelost of moet je dan een duurbetaalde monteur inhuren? Let op! Als ondernemer ben je minder goed beschermd door de wet dan consumenten.

Check dit soort zaken goed, bijvoorbeeld op de website van de aanbieder die je hebt gekozen na je vergelijking, voordat je een contract afsluit. Na dat moment heb je overigens nog veertien dagen wettelijke bedenktermijn, dus mocht je nog iets over het hoofd gezien hebben, dan is er nog geen man overboord. Zo kies je slim je internetabonnement!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *