Bespaar de levensduur van je Samsung batterij met deze handige tips

brand
Bespaar de levensduur van je Samsung batterij met deze handige tips

Bespaar de levensduur van je Samsung batterij met deze handige tips

Het is vaak het eerste teken dat je telefoon aan vervanging toe is: de batterij gaat steeds korter mee. Gelukkig zijn er tal van manieren om de batterij van je telefoon te sparen en het vervangen van de batterij of je hele telefoon uit te stellen. Door slim gebruik kun je de batterij in topconditie houden. Om je op weg te helpen, hebben we shopmanager Job van ThePhoneLab gevraagd om zijn beste tips.

Houd je telefoon schoon

Het is belangrijk om je telefoon schoon te houden en regelmatig schoon te maken om stof en/of zand te verwijderen. Vermijd ook extreem warme en koude temperaturen, omdat de batterij veel sneller slijt wanneer je telefoon wordt blootgesteld aan deze omstandigheden. Het schoonmaken van je toestel kun je doen met een kleine tandenborstel. 

Geoptimaliseerd laden

Laad je telefoon niet op tot 100% en laat de batterij niet helemaal leeglopen tot 0%. Het is het beste om de batterij tussen de 20% en 80% te houden om slijtage te voorkomen. Het is aan te raden om de functie ‘geoptimaliseerd laden’ in te schakelen, die zelf informatie leert over jouw oplaad routine en de batterij van je telefoon pas verder laadt dan 80% wanneer dat nodig is.

Officiële lader of namaak-oplader?

kies officiële opladerGebruik altijd een officiële lader om te voorkomen dat je telefoon te lang door laadt of opgeladen wordt onder een te hoge spanning. Zet je telefoon standaard op de energiebesparende stand om je batterij langer mee te laten gaan. Sluit ook lopende apps op de achtergrond zoveel mogelijk af, omdat ze onnodige energie van je telefoon batterij gebruiken.

Reset je telefoon: Kalibreren

Als je telefoonbatterij volgens jou niet het juiste laadpercentage aangeeft, kun je ervoor kiezen om de batterij te kalibreren. Dit is een soort reset die ervoor zorgt dat je telefoon beter kan inschatten welk batterijpercentage je nog hebt. Dit doe je zo:

  • Laat je telefoon eenmaal helemaal leeglopen;
  • Sluit hem aan op een energiebron met een originele lader;
  • Voer je een harde reset uit.
  • Laad de batterij vervolgens op tot 100% en laat hem nog 60-90 minuten aan de oplader zitten.

Je batterij is nu gekalibreerd!

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de levensduur van je telefoon batterij verlengen en het vervangen van de batterij of je hele telefoon uitstellen. Mochten deze tips toch niet werken? Dan is het beter om je Samsung te laten repareren. Dit is altijd een goedkopere optie dan een nieuw toestel aanschaffen. En zo kun je toch langer door met je toestel! 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *