De laatste trends op de ICT-markt anno 2021

brand
ICT trends 2022

De laatste trends op de ICT-markt anno 2021

We communiceren meer en meer met elkaar via computers en de mogelijkheden worden steeds groter. In de ICT-branche (informatie- en communicatietechnologie) is daardoor volop werk. Nu al groeit de ICT-branche sneller dan de gemiddelde economische groei. Wie zich specialiseert in ICT-gerelateerde activiteiten heeft volop banenkansen. We zetten de laatste trends binnen deze sector op een rij.

Het gebruik van mobiele applicaties

ICT trend gebruik apps - AR

 

Waar we ook zijn, we kunnen tegenwoordig eigenlijk altijd en overal ons werk doen, dankzij de enorme groei van het aantal mobiele applicaties. Het beperkt zich niet meer tot het tikken van wat berichtjes. Ingewikkelde bedrijfsprocessen worden steeds vaker toegankelijk dankzij nieuwe applicaties die het mogelijk maken om allerlei taken op afstand te verrichten. Een goede aansturing is daarbij natuurlijk wel van belang. De functioneel beheerder vormt de schakel tussen de IT-afdeling en de rest van de organisatie. Hij heeft de verantwoordelijkheid over het beheer van de applicaties en zorgt voor de functionele inrichting van het geheel. Door de sterke groei binnen de sector zijn momenteel voor functioneel beheerder vacatures in overvloed te vinden. Aangezien de kosten voor onbeperkt datagebruik steeds lager worden, ligt het in de lijn der verwachting dat we in de toekomst nog veel meer mobiele applicaties zullen gaan gebruiken.

Slim onderhoud

De machines in fabrieken moeten van tijd tot tijd onderhouden worden om goed te kunnen blijven draaien. Wanneer je in staat bent om voortdurend data te verzamelen over deze machines, kun je op basis van een data-analyse voorspellen wanneer de machines aan onderhoud of vervanging toe zijn. Hierbij maakt men gebruik van geavanceerde systemen en grote hoeveelheden data. Nederland loopt in de voorhoede van deze technologische ontwikkeling mee. Wanneer je op zoek bent naar een ICT-vacature zul je deze optie de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen. Want door onderhoud van machines perfect te timen, kunnen fabrieken kostbare stilstand van het productieproces voorkomen.

Augmented reality

ICT trend 2022
Het principe van augmented reality kennen veel mensen al van applicaties als Snapchat of van de zoektocht naar Pokémon. Het is een techniek waarbij aan de werkelijkheid iets wordt toegevoegd. Je kunt een live videobeeld combineren met bepaalde extra zaken en zo een nieuw samengesteld beeld creëren. Dit biedt onder meer ongekende mogelijkheden voor de online entertainmentindustrie. Ook het promoten van producten of diensten kan dankbaar gebruik maken van deze techniek. Het zal dus ook onderdeel van een marketingstrategie kunnen worden.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *