Een kantoorruimte huren? Hier moet je op letten!

brand
ZZPérs aan een grote tafel

Een kantoorruimte huren? Hier moet je op letten!

10 maanden geleden

Het huren van een nieuwe kantoorruimte doe je misschien maar een paar keer in je carrière. Misschien ben je op zoek naar het eerste kantoor omdat je recentelijk met een eigen bedrijf bent gestart. Je zoekt naar een extra locatie. Of je wilt simpelweg het huidige kantoor inruilen voor meer vierkante meters. Al met al moet de nieuwe kantoorruimte volledig aan je wensen en eisen voldoen en gemaakt zijn voor de groei op lange termijn. Maar waar moet je dan eigenlijk op letten tijdens een kantoorruimte huren? In dit blog geven we je alvast een aantal handige tips.

Kijk kritisch naar de indeling van de kantoorruimte en bijvoorbeeld de hoeveelheid lichtinval

Tijdens het bezichtigen van een nieuw kantoor is het belangrijk om meteen het type ruimte onder de loep te nemen. Heb je bijvoorbeeld genoeg stopcontacten? Is er ruimte voor een keukentje? En hoe is de hoeveelheid lichtinval? De ruimte moet meteen goed aanvoelen en natuurlijk aansluiten op het aantal man personeel dat je in dienst hebt.

Kun je de kantoorruimte flexibel huren voor maximaal gebruik?

Het is daarnaast ook altijd een goed idee om voor jezelf na te gaan hoeveel keer per week je de ruimte nu echt gebruikt, bijvoorbeeld als je de keuze maakt voor een kantoorruimte huren in Amsterdam. Merk je dat je lang iedere dag van de week op de zaak bent? Bijvoorbeeld omdat je ook graag in andere ruimtes werkt of omdat je veel op de weg te vinden bent? In dat geval kun je ook de overweging maken om op zoek te gaan naar een kantoorruimte die flexibel te huur is. Hierdoor kun je zomaar eens in de kosten besparen en je weet ook nog eens zeker dat de ruimte maximaal wordt gebruikt. Wel zo prettig om te weten, toch?

Ga altijd op zoek naar een kantoorruimte die erg goed bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer

Maar er is nog een ander belangrijk punt van aandacht om goed op te letten. Heb je ook een keer goed nagedacht over de plek waar het kantoor gevestigd moet zijn? Wellicht maak je zelf het liefste gebruik van het openbaar vervoer of er moet gratis parkeergelegenheid bij het kantoor zijn. Door dit helder voor jezelf in kaart te brengen, kun je ook weer wat gerichter op zoek gaan naar de ideale locatie voor je eigen bedrijf.

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *