Elektrische auto leasen: tips voor ondernemers

brand
elektrische auto leasen

Elektrische auto leasen: tips voor ondernemers

In 2019 waren er 1,1 miljoen ZZP’ers in Nederland te vinden. In 2020 zijn daar door de coronacrisis veel van weggevallen en juist veel bijgekomen. Een deel van die zelfstandige ondernemers rijdt met een leaseauto. Ben jij ook op zoek naar een leaseauto dan is het absoluut aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden om een elektrische auto te leasen. Elektrische auto’s passen namelijk heel goed binnen de moderne samenleving – dat geldt ook voor het concept ‘leasen’. In dit artikel lees je meer over het leasen van een elektrische auto voor ondernemers.

Wat is een elektrische leaseauto precies?

Steeds meer grotere automerken ontwerpen een volledig elektrische auto; dat is een vervoerwagen die aangedreven wordt door een elektrische motor. Die motor beschikt over een brandstofcel of tractiebatterij waaruit de energie komt. In 2019 reden er maar liefst 5,6 miljoen elektrische auto’s rond op de aardbol – waarvan een deel elektrische leaseauto’s. In het geval van een leaseauto leen je als het ware een auto voor jezelf of voor je bedrijf. Je betaalt een vast bedrag per maand waarvoor je voor een bepaalde tijd gebruik mag maken van de auto.

Hier zitten over het algemeen ook allerlei diensten bij in, zoals reparaties en verzekeringen. Er is een groeiende vraag naar elektrische auto’s, bij zowel leaseauto’s als ‘gewone’ auto’s voor de verkoop. Dat komt onder andere door het bewustzijn dat groeit: meer mensen worden zich bewust van wat voor een invloed autorijden op het milieu en de aarde heeft. Om iets bij te kunnen dragen stappen ze vaker over op dit soort groene ontwikkelingen. Gelukkig brengt de elektrische leaseauto talloze voordelen met zich mee.

 

Voertuigen verzekeren verplicht voor eigenaar

 

Is een lease-auto verzekerd? Meestal gebeurt dit automatisch omdat er sprake is van operationele lease. Daarbij blijft de lease-maatschappij eigenaar van de auto en is dus wettelijk verplicht deze te verzekeren. Houd daarbij wel rekening met de hoogte van het eigen risico. Standaard is er ook een schadecheck bij het inleveren van de lease-auto na afloop. Dat werkt dus heel anders dan bijvoorbeeld bij een scooter verzekering voor een zelfstandige bezorger die extern wordt ingehuurd. Als bezitter van de scooter ben j verplicht een zogeheten WA-verzekering af te sluiten: een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je gedekt voor eventuele schade die je veroorzaakt op ee scooter.

Veel keuze in soorten auto’s bij elektrische leaseauto’s

Wat dacht je bijvoorbeeld van het groeiende aanbod van elektrische leaseauto’s? Omdat er steeds meer vraag is naar dit soort auto’s besluiten zowel kleine als grote automerken de overstap te maken naar de productie van elektrische auto’s. Door gebruik van de juiste zoekmachine marketing, het hebben van een optimale website en door aanbod te leveren op de vraag zijn zij goed te vinden in Google. Zolang de vraag groeit, groeit momenteel het aanbod nog, dus de keuze blijft reuze. Een zoekopdracht in de zoekmachines bewijst al voldoende hoe groot het aanbod is.

Elektrisch rijden is goed voor het milieu

Of je nu een kwartiertje onderweg bent naar een klant van je bedrijf of wanneer je een uur moet rijden: in beide gevallen is elektrisch rijden beter voor het milieu dan rijden op benzine. Wist je dat een elektrische auto tot maar liefst 40% minder CO2 uitstoot dan een auto op benzine of diesel? De luchtkwaliteit wordt beter wanneer iedereen massaal over zou stappen op elektrische auto’s. Er zit namelijk geen uitlaat op zo’n auto waardoor er geen fijnstof de lucht in kan komen.

Elektrische leaseauto voor ondernemers is voordelig

Wat natuurlijk ook mooi meegenomen is, is dat een elektrische leaseauto voor ondernemers financieel gezien interessant is. De bijtelling is voordelig omdat de overheid elektrisch rijden stimuleert en je hoeft geen wegenbelasting te betalen. Tel daarbij op dat een groot deel van de Nederlanders het belangrijk vindt dat bedrijven en ondernemers iets voor het milieu doen en je hebt een hele goede deal. Op langere termijn is investeren in een elektrische leaseauto voor je bedrijf dus zeker aan te raden: je kunt er misschien zelfs meer klanten mee scoren wanneer je duidelijk vermeldt dat je groen aan het ondernemen bent.

Eenvoudig en snel overal opladen van je elektrische auto

 

Het is misschien even wennen dat je met een elektrische auto niet meer hoeft te tanken. Je moet ‘m namelijk opladen aan een elektrische laadpaal. Deze laadpalen vind je steeds meer in Nederland en op de meest diverse plekken: in vrijwel iedere wijk is wel ergens een laadpaal te vinden. Het grote voordeel hiervan is dat je niet hoeft te stoppen om te tanken, maar je gewoon je auto op kunt laden wanneer je ergens een afspraak hebt. Dat is ideaal! Wat ook prettig is, is dat elektrisch laden veel goedkoper is dan benzine of diesel tanken. Bij elektrisch laden betaal je namelijk alleen voor de energieprijs.

Hoe ziet de toekomst voor elektrisch rijden eruit?

Niet iedereen stapt direct over op elektrisch rijden voor zijn of haar eigen onderneming: voor sommigen is het leasen van een auto in verhouding duur. Houd er echter rekening mee dat het kopen van een elektrische auto vandaag de dag nog veel prijziger is. Wil je toch profiteren van de voordelen van een elektrische auto voor je bedrijf dan is een elektrische leaseauto zeker een idee. De Nederlandse overheid heeft als doelstelling gesteld dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s mogen worden verkocht om op die manier te zorgen voor een beter milieu. Wat dat betreft kun je dus misschien beter al wel nu beginnen met wennen aan elektrisch rijden. Je kunt altijd ergens een proefrit inplannen zodat je zeker weet of je de keuze wilt maken.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *