Hierop moet je letten bij een aanbod van een baan

brand
arbeidsvoorwaarden aandachtspunten

Hierop moet je letten bij een aanbod van een baan

Ben je druk aan het solliciteren? Of wil je binnenkort wisselen van baan? Lees dan verder. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij een aanbod van een nieuwe baan. Zo weet je zeker dat je niet alleen een inhoudelijke leuke baan hebt, maar ook goede arbeidsvoorwaarden hebt.

Het salaris

Dit is waar veel mensen het eerste aan denken. Het salaris is zeker belangrijk. Maar hoe weet je nu of je een goed aanbod hebt gekregen? In de meeste vacatures kun je vinden wat de indicatie is van het salaris. Dit is vaak een minimum tot maximumbedrag. Welk bedrag het wordt hangt onder andere af van jouw ervaring, maar ook van jouw onderhandelingsvaardigheden. Als het bedrijf een cao heeft kun je zien welke schaal de desbetreffende functie heeft. Ook kun je de verschillende tredes zien. Zo kun je makkelijker peilen of je ervaring past bij de trede van het aanbod. Ga ook na wat andere mensen verdienen in een soortgelijke functies. Er zijn verschillende websites waar je dit kunt vinden. Zo kan je makkelijker zien of het een eerlijk aanbod is.

De werktijden

Naast het salaris is het belangrijk om van tevoren goede afspraken te maken over de werktijden. Zo voorkom je dat je later hier discussies over hebt. Mag je flexibel werken? Zoek dan uit hoe flexibel dat is. Moet je bijvoorbeeld vantevoren doorgeven dat je later of eerder wilt werken of mag je dit per dag bepalen? Misschien betekent flexibel wel dat verwacht wordt dat je altijd bereikbaar bent. Hoe beter je dit navraagt hoe beter je weet waar je aan gaat beginnen. Geef ook aan wat je belangrijk vindt in de werktijden.

Auto van de zaak

auto van de zaak

Krijg je een auto van de zaak? Dan hoef jij je meestal geen zorgen te maken over de zakelijke autoverzekering. Moet je wel de bestelauto verzekeren? Kijk dan eens op de website debedrijfsautoverzekering.nl. Vraag ook na hoe het zit met de parkeerkosten. Moet je dit zelf betalen of kan je het declareren? Vraag tevens na of je een tankpas krijgt of dat je je de kosten voor brandstof moet voorschieten.

Secundaire voorwaarden

Ga tenslotte na wat de secundaire voorwaarden zijn. Ga na hoeveel tijd je mag besteden aan professionele ontwikkelingen en wat het scholingsbudget is. Is je salaris lager dan je wilt? Ga dan na of je wellicht meer vakantiedagen en/of een 13e maand krijgt. Soms kan je uiteindelijk toch beter uit zijn dan als je een ander aanbod accepteert met een iets hoger salaris en een beperkt aantal vakantiedagen en geen 13e maand.

Ben je het niet eens met de voorwaarden? Geef dit dan duidelijk aan. Als er geen veranderingen mogelijk zijn is dit misschien niet de juiste baan voor jou!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *