Hoe meet en verbeter je prestaties binnen jouw bedrijf?

brand
Hoe meet en verbeter je prestaties binnen jouw bedrijf?

Hoe meet en verbeter je prestaties binnen jouw bedrijf?

Bedrijfsgroei is essentieel voor bedrijven om succesvol te blijven. Om deze bedrijfsgroei te realiseren is het belangrijk dat de prestaties binnen jouw bedrijf gemeten en verbeterd worden. Een middel om dit te doen is een Warehouse Management Systeem (WMS). Dit is een belangrijke softwaretoepassing die kan helpen bij het meten en verbeteren van de prestaties van jouw magazijn.

Een WMS als oplossing voor prestatieverbetering  

Voor bedrijven die de maken hebben met een webshop, en daarmee een grootschalige opslag, wordt een WMS gebruikt om de dagelijkse activiteiten en processen in een magazijn of distributiecentrum te beheren en optimaliseren. Prestatiemeting binnen een bedrijf met een WMS software is te realiseren doordat er duidelijke doelen bepaald worden. Tevens worden er prestatie-indicatoren (KPI’s) vastgesteld om deze doelen te meten. Veelvoorkomende KPI’s in een magazijn zijn bijvoorbeeld nauwkeurigheid van voorraadbeheer, de productiviteit van medewerkers en de doorlooptijd van orders. Magazijnoptimalisatie door WMS is daarmee de sleutel tot verbeterde prestaties binnen een bedrijf.  

Bedrijfsgroei realiseren door analyses 

Het doel van bijvoorbeeld een WMS bij MontaWMS is dat het gegevens verzamelt over de prestaties van het magazijn. Met deze gegevens kun je vervolgens analyses maken. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke prestaties binnen een magazijn volgen en vergelijken met eerdere jaren of gestelde doelen. Door deze data te analyseren, krijgen bedrijven inzicht in waar verbeteringen mogelijk zijn en kunnen ze eventuele knelpunten verhelpen of zelfs voorkomen.  

Op welke manieren kan een WMS een magazijn optimaliseren? 

Een Warehouse Management Systeem kan magazijnoptimalisatie realiseren doordat het bijvoorbeeld een magazijn efficiënter kan indelen. De snellopers binnen jouw voorraad kunnen bijvoorbeeld een efficiëntere plek in het magazijn krijgen zodat ze sneller gepickt en verstuurd kunnen worden. Een WMS kan deze optimale locatie bepalen op basis van de verkoopgeschiedenis en de verwachte vraag van een product. Dit heeft als gevolg dat de tijd die nodig is om orders bij elkaar te verzamelen en te verzenden verminderd wordt.  

Hoe meet en verbeter je prestaties binnen jouw bedrijf?

Fouten maken is verleden tijd 

De WMS software kan ook helpen bij het verminderen van menselijke fouten binnen het magazijn. Doordat processen geoptimaliseerd worden, is er namelijk minder menselijke arbeid nodig. Werkzaamheden die eerst handmatig uitgevoerd werden, worden nu geautomatiseerd. Het systeem kan daarmee automatisch de voorraadniveaus controleren en waarschuwen wanneer er voorraadtekorten- of overschotten zijn. Hierdoor wordt aan de ene kant de voorraad in een magazijn beter beheert en aan de andere kant de nauwkeurigheid van het voorraadbeheer verbeterd. Een bedrijf kan als gevolg van deze optimalisaties betere prestaties leveren doordat de productiviteit en efficiëntie binnen een magazijn verhoogd wordt.  

Implementeer het WMS in jouw magazijn 

Wil jij met jouw bedrijf blijven groeien door steeds meer en sneller doelen te behalen en betere prestaties te leveren? Dan is het implementeren van een WMS een weloverwogen keuze. Montawms.com is een erkend e-commerce bedrijf die al voor 1500 webwinkels de logistiek verzorgt. Laat het implementeren van een WMS daarom aan hun over. Op die manier weet je zeker dat de software juist toegepast wordt en kun je het maximale uit jouw magazijn halen! 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *