Hoe werkt het overdragen van een incasso?

brand
incasso overdragen

Hoe werkt het overdragen van een incasso?

Weigert een klant een factuur te betalen? Dat is een erg vervelende situatie. Je zult dan eerst proberen om contact te leggen, zodat je weet waarom er niet betaald wordt. Helaas lukt dit niet altijd. Om ervoor te zorgen dat jij jouw geld alsnog krijgt, is het mogelijk om de zaak over te dragen aan een incassobureau of incasso advocaat. Heb je dit nog niet eerder gedaan? In deze tekst vertellen wij je hoe het overdragen van een incasso werkt.

Online incasso overdragen

Omdat we het hier over het overdragen van een incassozaak hebben, denken veel mensen dat zij langs moeten bij een incassobureau of een incasso advocaat. Sommige partijen vragen je inderdaad om fysiek langs te komen, maar dit hoeft lang niet overal. Op Bierensgroup.com/nl draag je namelijk online een incasso over. Hiervoor doorloop je simpelweg een aantal stappen. Allereerst vul je verschillende persoonsgegevens in. Sommige van deze gegevens zijn verplicht, zoals de contactpersoon, het e-mailadres en het telefoonnummer. 

incasso overdragen

In sommige gevallen kan je online een incasso overdragen

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, ga je door naar de volgende stap. Hier wordt gevraagd naar gegevens van de klant die weigert te betalen, ook wel de debiteur genoemd. Wat dan volgt is meer informatie over de vordering waar het om gaat. Hier vul je het openstaande bedrag in en upload je de documenten. Wanneer je ook dit gedaan hebt, hoef je de aanvraag alleen nog maar te bevestigen om jouw incasso over te dragen. Bij veel incassobedrijven heb je de mogelijkheid om een incasso ook over te dragen per mail. Als je dit wilt, moet je vaak even contact opnemen met het bedrijf in kwestie. Wil je liever geen online incasso overdragen? Neem dan telefonisch contact op of ga langs bij een incassobedrijf.

Incassobedrijf neemt contact op met debiteur

Heb je jouw incasso overgedragen? Dan is het wachten tot je een opdrachtbevestiging krijgt. Vanaf dat moment gaat het incassobedrijf voor je aan de slag. Vaak wordt er vrijwel direct een aanmaning gestuurd naar de debiteur. In de brief die de debiteur ontvangt wordt hij verzocht om op korte termijn alsnog te betalen. Doordat er een korte periode op de brief staat, is de kans aanwezig dat je jouw geld alsnog snel ontvangt. De meeste debiteuren willen immers niet dat er verdere stappen ondernomen worden, waardoor zij vaak besluiten om de openstaande rekening toch te voldoen.

Wat gebeurt er als er niet betaald wordt?

Veel debiteuren betalen alsnog wanneer er een aanmaning van een incassobedrijf op de deurmat valt, maar dit gebeurt niet altijd. Op dat moment worden er vervolgstappen genomen om het geld alsnog te incasseren. Bedrijven die incassozaken behandelen weten wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat er alsnog betaald wordt. Toch gaat de voorkeur uit naar een persoonlijke benadering. Daarom wordt er in samenspraak met jou bepaald wat de juiste aanpak is voor de incassozaak.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *