Online consumententrends 2018

Online consumententrends 2018 deel 1: de online stand van zaken in Nederland

2018 brengt ons meer. De economie draait weer op volle kracht, het consumentenvertrouwen is onverminderd positief en onze stroom aan informatie en belevingen is weer gegroeid. Meer dan ooit, moeten we leren kiezen. Want als wij het niet zelf doen, wordt dat wel wordt voor ons gedaan. We kijken in deel een naar de huidige staat van het online consumentengedrag nu: meer online, via mobiel, voor meer online shopping en social media. In deel twee lees je straks over de te verwachten trends voor 2018.

(meer…)

  datavisualisatie-contentmarketing

  Datavisualisatie: een contentmarketing trend waar je niet meer omheen kunt

  Gastblog door Michael Slender van sim-only-internet.nl

  De moderne online marketeer heeft toegang tot een grote hoeveelheid ongestructureerde data die eerder voor chaos zorgt dan betekenisvolle inzichten. Voor een marketeer is data essentieel om erachter te komen wie wat koopt, wanneer er gekocht wordt en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Het wordt ook gebruikt als onderdeel van de content marketing strategie om hoger in Google te komen, meer bezoekers naar een website te krijgen terwijl het ondertussen bijdraagt aan de branding van het merk. Datavisualisatie is de visuele manier waarop data gepresenteerd wordt waardoor de lezer de informatie eenvoudiger tot zich kan nemen.
  (meer…)

   facebook-adverteren-segmentatieopties-infograpgic-door-wordstream

   Facebook adverteren: alle doelgroep- en segmentopties in één handige infographic

   Adverteren op Facebook kent heel veel verschillende doelgroep- en segmentatieopties. Wordstream was zo aardig om deze allemaal in een handig overzicht te plaatsen als infographic.

   (meer…)

    55 verrassende Google feiten

    55 verrassende Google feitjes die je nog niet wist

    Google is niet meer slechts een zoekmachine zoals Larry Page en Sergey Brin die in 1997 voor ogen hadden. Hun missie om de oneindige hoeveelheid informatie op het internet te organiseren is uitgemond in een miljoenenbedrijf dat niet alleen steeds meer diensten en producten aanbiedt, maar dat ook nog eens razend populair is als werkgever. Bekijk de infograpghic met 55 verrassende Google feitjes. 

    (meer…)